Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Mαφιόζικες επιθέσεις σε αξιωματικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος

Για συστηματικές δολιοφθορές σε σπίτια και αυτοκίνητα αστυνομικών κάνει λόγο σε επιστολή της η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας:

Επιθέσεις, Αστυνομικοί, Θεσαλονίκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για «μαφιόζικες» επιθέσεις σε βάρος εν ενεργεία Αξιωματικών ειδικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι άγνωστοι έκοψαν το σωληνάκι καυσίμου μοτοσικλετών δύο αξιωματικών, ότι προκάλεσαν φθορές στο σύστημα φρένων στο ΙΧ άλλου αξιωματικού, ότι κατέστρεψαν δενδροκαλλιέργειες ιδιοκτησίας αξιωματικού, καθώς και ότι έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτα άλλου αξιωματικού.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας:

«Δυστυχώς, εν έτει 2023, ζώντας σε μία εποχή όπου ο σεβασμός του κράτους δικαίου είναι ουσιώδους σημασίας για την ίδια την λειτουργία του, πληροφορούμαστε αδιανόητες και πρωτοφανείς γκανγκστερικές – μαφιόζικες επιθέσεις, σε βάρος εν ενεργεία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που παραπέμπουν μάλιστα σε σενάρια χολιγουντιανών ταινιών, αλλά και σε πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης «Κόζα Νόστρα».

Συγκεκριμένα οι εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των συναδέλφων μας φέρεται να έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα και δη εντός χρονικού διαστήματος λίγων μηνών, ως εξής:

– Πριν από οχτώ (8) μήνες περίπου, έλαβε χώρα εγκληματική ενέργεια σε βάρος αξιωματικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας και συγκεκριμένα προκλήθηκε δολιοφθορά στο σύστημα τροφοδότησης καυσίμου (κόβοντας το σωληνάκι καυσίμου) στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.

– Πριν από τέσσερεις (4) μήνες περίπου, σε βάρος έτερου αξιωματικού της ίδιας Υπηρεσίας της Ασφάλειας, προκλήθηκε δολιοφθορά με παρέμβαση στο σύστημα πέδησης των εμπρόσθιων τροχών στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό του.

– Πριν από ένα (1) μήνα περίπου, έλαβε χώρα πρωτοφανή ενέργεια σε βάρος ανώτερου αξιωματικού, ομοίως της ίδιας Υπηρεσίας, ήτοι, σημαντικές φθορές και καταστροφή με βανδαλιστικό τρόπο των δενδροκαλλιεργειών, ιδιοκτησίας αυτού και της οικογένειάς του (στον τόπο καταγωγής του), ζημία η οποία εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

– Πριν από επτά (7) μήνες περίπου, έλαβε χώρα εγκληματική ενέργεια σε βάρος αξιωματικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας και συγκεκριμένα προκλήθηκε δολιοφθορά στο σύστημα τροφοδότησης καυσίμου (κόβοντας το σωληνάκι καυσίμου) στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.

– Πριν από λίγες ημέρες, σε βάρος του ίδιου προαναφερόμενου αξιωματικού πραγματοποιήθηκε δόλιος εγκληματικός εμπρησμός στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του, που βρίσκονταν σταθμευμένη κάτω από την οικία όπου διαμένει με την οικογένειά του, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς».

Δείτε επίσης