Ελλάδα

Πανελλήνιες 2023: Δείτε τα σημερινά θέματα των ΕΠΑΛ

Το πρόγραμμα των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων

Πανελλήνιες, πανελλήνιες εξετάσεις 2023, μαθήματα, σχολεία, ΕΠΑΛ, λύκεια, πανεπιστήμια, υποψήφιοι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η προτελευταία ημέρα των Πανελληνίων εξετάσεων 2023 είναι η σημερινή για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν σε τέσσερα μαθήματα ειδικότητας: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα.

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα που «έπεσαν» στα τέσσερα μαθήματα.

Δείτε τα θέματα των Τεχνολογικών Υλικών

Δείτε τα θέματα της Οικοδομικής

Δείτε τα θέματα των Μηχανών Εσωτερικής Καύσης ΙΙ

Δείτε τα θέματα των Ψηφιακών Συστημάτων

Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή (16.06), θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Σχετικά με τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αυτές θα διεξαχθούν στο διάστημα 17 - 29 Ιουνίου. Αρχικά, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών και στις 19 Ιουνίου στα Γερμανικά.

Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου (20 και 21 Ιουνίου, αντίστοιχα).

Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε μουσικά τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου).

Τέλος, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά (27 Ιουνίου), τα Ισπανικά (28 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (29 Ιουνίου).

Τελευταίο κουδούνι στα σχολεία

Το τέλος της σχολικής χρονιάς 2022-23 σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα, καθώς σήμερα, Πέμπτη (15.06), θα ακουστεί το τελευταίο κουδούνι στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα κάνουν τα τελευταία τους μαθήματα οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών. Παράλληλα, σήμερα ολοκληρώνουν τις εξετάσεις τους οι μαθητές και οι μαθήτριες των γυμνασίων (προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις) και των λυκείων (προαγωγικές εξετάσεις).

Δείτε επίσης