Ελλάδα

Νέος Κόσμος: Καλάσνικοφ που βρέθηκε στο όχημα είχε χρησιμοποιηθεί σε συμπλοκή αστυνομικών με δραπέτες

DNA των θυμάτων του Κορυδαλλού στο Nissan Qashqai

Νέος Κόσμος, οπλισμός, καλάσνικοφ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απρόσμενες εξελίξεις στην έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα δίνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στον οπλισμό που εντοπίστηκε μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στην οδό Φανοσθένους στο Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ένα ίσως και τα δύο Καλάσνικοφ, που εντοπίστηκαν στο μαύρο Nissan έχει βεβαρημένο «παρελθόν».

Και αυτό διότι-όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες- είχε χρησιμοποιηθεί πριν από περίπου 10 χρόνια στη Δυτική Αττική, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μάνδρας (18-4-2013), σε συμπλοκή αστυνομικών με επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες.

Στο σημείο της ένοπλης επίθεσης οι αστυνομικοί της Σήμανσης είχαν βρει κάλυκες που είχαν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και παρέμειναν «ορφανοί» για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Από τη βαλλιστική εξέταση που έγινε στα πολεμικά τυφέκια, φέρεται να ταυτοποιήθηκε με τους «ορφανούς» κάλυκες το ένα ίσως και τα δύο Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στην κινητή «γιάφκα» του Νέου Κόσμου.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, σίγουρα θα μιλάμε για μεγάλη ανατροπή στο πεδίο έρευνας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν που κρύβονταν τόσα χρόνια τα όπλα, και πως πέρασαν από τα χέρια των Αλβανών δραπετών στους δύο ανθρώπους της «νύχτας» που έπεσαν νεκροί σε ενέδρα θανάτου στο Κορυδαλλό.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών στο Νέο Κόσμο βρέθηκαν μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο δύο Καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, δύο χειροβομβίδες, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και δύο μπιτόνια με βενζίνη.

Τα Καλάσνικοφ όπως προέκυψε από την βαλλιστική έρευνα, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στη διπλή δολοφονία στην οδό Σοφίας Βέμπο στο Κορυδαλλό.

DNA των θυμάτων του Κορυδαλλού στο Nissan Qashqai

Όπως έγινε γνωστό χθες το DNA του 38χρονου και του 39χρονου που δολοφονήθηκαν στον Κορυδαλλό εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο που είχε βρεθεί με βαρύ οπλισμό στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί είναι τα θύματα να εμπλέκονταν με προπαρασκευαστικές ενέργειες για δολοφονική επίθεση σε βάρος γνωστού ανθρώπου της νύχτας, την οποία δεν πρόλαβαν να εκτελέσουν.

Είναι αδύνατο, από τη στιγμή που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, να βρεθούν οι αποδείξεις για αυτό το σενάριο, ωστόσο, σε πληροφοριακό επίπεδο, ενδεχομένως, να βοηθήσει στη συμπλήρωση του παζλ για την Greek Mafia.

Σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο με τα όπλα, βρίσκεται πρατήριο υγρών καυσίμων και πλυντήριο αυτοκίνητων που ανήκει σε «βαρύ όνομα» της νύχτας.

Δείτε επίσης