Ελλάδα

Θάνος Κοντογιώργης: Βούλευμα τον απαλλάσσει από την κατηγορία του βιασμού

Τι αναφέρει στο σκεπτικό του το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας

Θάνος Κοντογιώργης, Βούλευμα, Απαλλαγή, Βιασμός,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τον Δεκέμβριο του 2020 μια 36χρονη κατήγγειλε για βιασμό τον ηθοποιό Θάνο Κοντογεώργη. Περίπου τρία χρόνια αργότερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας τον απαλλάσσει με βούλευμά του από την κατηγορία.

Την απαλλαγή του ηθοποιού είχε ζητήσει, μετά από μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Κλαδογένη, υποστηρίζοντας ότι «η υπό κρίση καταγγελία ήταν εντελώς ψευδής και έγινε με δόλο, προκειμένου να ασκηθεί εις βάρος του κατηγορουμένου ποινική δίωξη για την άδικη πράξη του βιασμού».

Η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, το οποίο στο σκεπτικό του υιοθετεί τα συμπεράσματα της κ. Κλαδογένη αναφέροντας ότι: «Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι όσα κατέθεσε η καταγγέλλουσα αναφορικά με το επίδικο συμβάν ενέχουν αντιφάσεις και παρουσιάζουν λογικά κενά (…). Εάν τα περαιτέρω καταγγελλόμενα από την καταγγέλλουσα περιστατικά ήταν αληθή, η μεταγενέστερη συμπεριφορά και ενέργειές της θα ήταν συνεπείς με αυτά ήτοι τα περιστατικά που καταγγέλλονται), γεγονός που δεν συντρέχει εν προκειμένω».

Το Δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει, εκτός από την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού και την επιβολή των δικαστικών εξόδων στην καταγγέλλουσα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μετά την καταγγελία της 36χρονης για βιασμό διενεργήθηκε έρευνα και τον Οκτώβριο του 2021 ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Θάνου Κοντογιώργη για το αδίκημα του βιασμού.

Η καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού είχε γίνει γραπτώς στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και παραδόθηκε στον Εισαγγελέα από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα.

Ο ηθοποιός, που έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό από μία τηλεοπτική διαφήμιση σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου, όταν κλήθηκε για κατάθεση από τις Αρχές αρνήθηκε την κατηγορία, κάνοντας λόγο για συνεναιτική ερωτική συνεύρεση.

Όπως αναφέρει το enikos.gr, ο δικηγόρος του κ. Κοντογιώργη, Χάρης Αναγνωστόπουλος, είχε χαρακτηρίσει την καταγγελία «ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη».

Δείτε επίσης