Ελλάδα

Θέμης Ζεκερίδης: Νεκρός σε τροχαίο ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός

Το τραγικό δυστύχημα έγινε σήμερα το πρωί, όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με φορτηγό στο ύψος της Αμφίπολης

Θέμης Ζεκερίδης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, στο ύψος της Αμφίπολης στις Σέρρες, σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός, Θέμης Ζεκερίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο δήμαρχος επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε τη σύζυγό του - επίσης γιατρό - και την κόρη τους για να πετάξουν για τις ΗΠΑ, και μετέβαινε στην επιστημονική ημερίδα που θα γινόταν στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας με τίτλο «Η πολιτιστική ταυτότητα του δήμου Δοξάτου και της περιοχής του», όπου θα απηύθυνε χαιρετισμό, ημερίδα που μετά το τραγικό γεγονός ματαιώθηκε...

Το δυστύχημα έγινε όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο δήμαρχος Δοξάτου συγκρούστηκε με φορτηγό, στο 27ο χλμ Μεσοράχης – Αμφίπολης, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Οι διασώστες απεγκλώβισαν τον άτυχο δήμαρχο με μεγάλη δυσκολία και με σοβαρά κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διεκομίσθη σοβαρά τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Δράμας όπου υπέστη ανακοπή, οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο λίγο αργότερα υπέστη νέα ανακοπή στο νοσοκομείο και κατέληξε.

Ποιος ήταν ο Θέμης Ζεκερίδης

Ο δήμαρχος διετέλεσε διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Επίσης, ήταν πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ήταν πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας και Εκπρόσωπος των γιατρών στην Ομοσπονδία, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας με έντονη επιστημονική δραστηριότητα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών. Άσκησε Διοίκηση, για δύο περιόδους στο ΕΚΑΒ Δράμας, Καβάλας και Σερρών, ενώ, ήταν για έξι χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας.

Δείτε επίσης