Ελλάδα

Πανελλήνιες 2023: Οι πρώτοι των πρώτων μιλούν για την επιτυχία και τους στόχους τους

Κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία

αριστούχοι πανελληνίων 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τέλος στην αγωνία υποψηφίων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023 έβαλε η ανακοίνωση των βαθμολογιών, το μεσημέρι της Πέμπτης (29.06), και οι πρώτοι των πρώτων μιλούν για το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και για το πώς κατάφεραν να διαπρέψουν.

Το χαμόγελο επιτυχίας είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της. Η μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου Άντα Μυλωνά κατάφερε να συγκεντρώσει στις πανελλαδικές εξετάσεις 19.640 μόρια. Η μαθήτρια που έγραψε 20 σε Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, και στην Έκθεση 18,2, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την επίδοσή της στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και για τα όνειρά της.

«Το βασικό ήταν ότι δεν είχα αφήσει κενά από τα προηγούμενα χρόνια. πάντα αγαπούσα τις θετικές επιστήμες και διάβαζα συστηματικά από μικρή ηλικία. Το γεγονός ότι η μαμά μου είναι μαθηματικός, βοήθησε ιδιαίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχω κάποιες σχολές που καλύπτουν τα ενδιαφέροντά μου, αλλά θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες. Σκέφτομαι την Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο, το Μαθηματικό ή το Χημικό», αποκάλυψε η μαθήτρια, αναφερόμενη στη σχολή που θέλει να περάσει.

«Δεν είχα ιδιαίτερο άγχος μέσα στη χρονιά όσο την ώρα της εξέτασης. Είναι μια πολύ αγχωτική διαδικασία η τελική εξέταση αλλά το αντιμετώπισα. Έβρισκα και λίγο χρόνο να χαλαρώνω. Πάντα μου άρεσαν τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία. Θέλω να ασχοληθώ με τις φυσικές επιστήμες, κυρίως με τα Μαθηματικά. Τώρα χαλάρωση μέχρι να δω που θα περάσω», ανέφερε κλείνοντας η Άντα Μυλωνά.

«Είμαι περήφανη και δικαιωμένη»

Η Ζωή Λουκά συγκέντρωσε 19.826 μόρια και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη των πρώτων, με τις βαθμολογίες της να «ζαλίζουν». «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

«Θέλω να μπω στην ιατρική με ανοιχτό μυαλό ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει στην κλίση μου. Ότι και αν κάνω θέλω να συμβάλω ώστε να κάνουν κάποιου τη ζωή λίγο καλύτερη», επισήμανε η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2023.

Ο Αθανάσιος Στεργιανός συγκέντρωσε 19.480 μόρια

Ο μαθητής του 6ου ΓΕΛ Λαμίας, Αθανάσιος Στεργιανός πέτυχε υψηλές βαθμολογίες στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), συγκεντρώνοντας 19.480 μόρια.

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 19.1
Μαθηματικά: 19.7
Φυσική: 18.6
Χημεία: 20.0

Πανελλήνιες 2023, πανελλαδικές εξετάσεις, μαθήματα, βαθμολογίες, μαθητές, σχολή, εξετάσεις

Έβγαλε 19.500 μόρια και το «γιόρτασε» με κορωνοϊό και καραντίνα

Το SMS που την ενημέρωνε για τη βαθμολογία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις την βρήκε στο σπίτι της, σε καραντίνα, λόγω λοίμωξης με Covid-19. Η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου, απόφοιτη του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, είναι μία από τους σχεδόν 89.000 υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών, που χαρακτηρίστηκαν ως «τα παιδιά της καραντίνας», εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλαν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση κατά τα χρόνια της λυκειακής τους εκπαίδευσης και προετοιμασίας τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια.

Με βαθμούς 19 στο μάθημα της Έκθεσης, 19,5 στο μάθημα των Αρχαίων και 19,8 στα μαθήματα Λατινικών και της Ιστορίας έχει συγκεντρώσει από 19.420 έως 19.580 μόρια - ανάλογα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων κάθε σχολής του Πεδίου Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Για τον πλήρη υπολογισμό των μορίων που συγκέντρωσε θα πρέπει να περιμένει λίγες μέρες ακόμη, μέχρι την ανακοίνωση -την επόμενη εβδομάδα, και των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων και συγκεκριμένα των Αγγλικών που συνυπολογίζονται για την εισαγωγή στην Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο προσανατολίζεται να έχει ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσει, χωρίς να έχει αποκλείσει και το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Πανελλήνιες 2023, πανελλαδικές εξετάσεις, μαθήματα, βαθμολογίες, μαθητές, σχολή, εξετάσεις

«Κατέληξα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, γιατί έχει μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων που με ενδιαφέρουν και επιπρόσθετα την κατεύθυνση εξειδίκευσης στη Διπλωματία. Πέρα από αυτό μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες», ανέφερε η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιλογή της σχολής, σημειώνοντας ότι οι γονείς της -ιδιωτικοί υπάλληλοι- την υποστήριξαν στο να μπορέσει να βρει αυτό που ταιριάζει στα όνειρα και τις δεξιότητές της.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της εξήγησε πως από τη Β' Λυκείου παράλληλα με το σχολείο, ξεκίνησε φροντιστηριακά μαθήματα, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη γυμναστική και μαθήματα χορού, που λειτουργούσαν ως βαλβίδα εκτόνωσης του άγχους της περιόδου.

Ως παρότρυνση προς τους φίλους της που τώρα θα εισέλθουν στην τελική φάση της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου έτους λέει: «Αν χρειαστεί να απουσιάσουν από κάποια μαθήματα, π.χ. λόγω ασθένειας να μην αγχωθούν. Γενικώς μπορούν να μην τρελαίνονται, να δίνουν χρόνο στον εαυτό τους, στις ανάγκες τους».

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης συγκέντρωσε 19.560 μόρια

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης συγκέντρωσε 19.560 μόρια στις Πανελλήνιες 2023. Ειδικότερα έγραψε 17,9 στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, 20 στη Φυσική, 19,9 στη Χημεία και 20 στα Μαθηματικά, σύμφωνα με το cityportal.gr.

Πανελλήνιες 2023, πανελλαδικές εξετάσεις, μαθήματα, βαθμολογίες, μαθητές, σχολή, εξετάσεις

Δείτε επίσης