Ελλάδα

Πανελλήνιες 2023-Πτολεμαΐδα: Πατέρας και γιος αρίστευσαν-Θα βρεθούν στην ίδια σχολή

Θα φοιτήσουν στην Πληροφορική του ΑΠΘ, πατέρας και γιος που δηλώνουν πανευτυχείς για τη διπλή επιτυχία

Πτολεμαΐδα, Πατέρας, Γιος, Πανελλήνιες Εξετάσεις, Πανελλήνιες 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Γιώργος Λευκόπουλος και ο γιός του Μιλτιάδης, απόφοιτοι του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας έδωσαν μαζί Πανελλήνιες Εξετάσεις και αρίστευσαν.

Με τις επιδόσεις του έπιασαν τα μόρια που απαιτούνται για την εισαγωγή τους στη σχολή που ονειρεύονται και οι δύο: την Πληροφορική.

Για την σημαντική επιτυχία τους μίλησε στο e-ptolemeos.gr ο πατέρας, Γιώργος Λευκόπουλος, ο οποίος μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι πανευτυχής για την επιτυχία του ίδιου και του γιού του Μιλτιάδη.

Στόχος και των δύο είναι η Πληροφορική, με τις βαθμολογίες τους να εξασφαλίζουν και με το παραπάνω την είσοδό τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας πέτυχε 19.280 μόρια για το ΑΠΘ και ο γιος 18.320 μόρια.

Μάλιστα πατέρας και γιός ήταν συμμαθητές στην ίδια τάξη στη Β΄ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, ενώ στη Γ΄ Λυκείου ακολούθησαν διαφορετικούς τομείς, για αυτό και ήταν σε διαφορετικές τάξεις.

Ο 46χρονος Γιώργος Λευκόπουλος, προκειμένου να δώσει πανελλήνιες χρειάστηκε να κάνει δύο χρόνια στα …θρανία, καθώς ήταν απόφοιτος πολυκλαδικού λυκείου, κάτι ωστόσο που δεν τον εμπόδισε, μιας και είχε έφεση και αγάπη στην πληροφορική, αντικείμενο στο οποίο εργάζεται.

Όπως είπε ο πατέρας η όλη εμπειρία να υποψήφιοι την ίδια χρονιά με τον γιο του ήταν για τον ίδιο ενδιαφέρουσα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο γιος Μιλτιάδης Λευκόπουλος είναι πυγμάχος με διακρίσεις, ενώ έχει διακριθεί πολλές φορές και στην πληροφορική, προγραμματισμό και ρομποτική, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς.

Δείτε επίσης