Ελλάδα

Έκλεβαν σπίτια με τη μέθοδο της απασχόλησης - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

Έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα

Στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες, ΕΛΑΣ, ληστεία, κατηγορούμενοι, κλοπές, Αθήνα, σπίτια, συλλήψεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ανδρών, που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια με τη μέθοδο της απασχόλησης, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή (16/6) από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους:

ΝΙΚΗΤΑ Παναγιώτη του Γεωργίου και της Βασιλικής, γενν. την 30-1-1998 στην Αθήνα και

Στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες, ΕΛΑΣ, ληστεία, κατηγορούμενοι, κλοπές, Αθήνα, σπίτια, συλλήψεις

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο του Δημητρίου και της Κωνσταντίας, γενν. την 18-4-1984 στην Αθήνα

Στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες, ΕΛΑΣ, ληστεία, κατηγορούμενοι, κλοπές, Αθήνα, σπίτια, συλλήψεις

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς δρούσαν

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2022, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, επέλεγαν από πριν την οικία-στόχο και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερναν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό οικιών. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επέλεγαν οικίες ηλικιωμένων ατόμων, τους οποίους ακινητοποιούσαν ή χρησιμοποιούσαν σωματική βία προκειμένου επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες στη Ν. Σμύρνη και στη Νίκαια και επιπλέον τρεις κλοπές από οικίες στον Κορυδαλλό, στη Μεταμόρφωση και στο Περιστέρι.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Δείτε επίσης