Ελλάδα

Συγκίνηση στην Ίο:Δεκάδες νέοι παρατάχθηκαν για να αποχαιρετήσουν τους δύο 18χρονους

Τα παιδιά στέκονταν μουδιασμένα και με σκυφτό το κεφάλι

Ίος, Ελλάδα, νησί, Ιρλανδία, σοροί, νεκροί 18χρονοι, συμμαθητές, διακοπές, ιατροδικαστική εξέταση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με σκυμμένα κεφάλια και κρατώντας ο καθένας ένα τριαντάφυλλο στο χέρι αποχαιρέτησαν τους 18χρονους Άντριου Ο’ Ντόνελ και Μαξ Γουόλ οι συμμαθητές τους, την ώρα που οι σοροί τους επιβιβάζονταν στο πλοίο για την Αθήνα από την Ίο.

Στο νησί βρέθηκαν και οι γονείς των δύο Ιρλανδών που έχασαν τη ζωή του στο ελληνικό νησί. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Irish Times, το πρωί της Τρίτης εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές στο λιμάνι της Ίου, με δεκάδες νεαρά παιδιά να παρατάσσονται κατά μήκος του δρόμου.

Ορισμένα από αυτά τοποθέτησαν λουλούδια πάνω στα φέρετρα, ενώ άλλα έκλαιγαν καθώς οι σοροί τους μεταφέρονταν από το Κέντρο Υγείας του νησιού στο λιμάνι.

«Έδειχναν σεβασμό, δεν κουνιόντουσαν, είχαν κατεβασμένα τα κεφάλια τους. Τόσο σιωπηλοί καθώς αποχαιρετούσαν με τον δικό τους τρόπο» ανέφερε στους Irish Times εργαζόμενη εταιρείας που υπήρξε μάρτυρας των συγκινητικών στιγμών.

Ίος, Ελλάδα, νησί, Ιρλανδία, σοροί, νεκροί 18χρονοι, συμμαθητές, διακοπές, ιατροδικαστική εξέταση

Η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις στα αίτια θανάτου των δύο νεαρών Ιρλανδών

Όπως ήδη έχει αναφερθεί οι σοροί των δύο άτυχων παιδιών μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, όπου οι οικογένειές τους θα αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Άντριου πέθανε από πτώση και τραυματισμό στο κεφάλι. Η σορός του εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε βραχώδη πλαγιά κοντά στην περιοχή του λιμανιού. Η αστυνομία τον είχε αναζητήσει στο σημείο αλλά δεν τον είχε βρει. Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής έρευνας θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο Μαξ Γουόλ πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή μόλις μια ώρα αργότερα αφού έμαθε τα νέα ενώ περπατούσε στην περιοχή του λιμανιού.

Δείτε επίσης