Ελλάδα

Γλυφάδα: Αυτοί λήστεψαν 85χρονη–Τήν έσερναν από το λαιμό για να τής βγάλουν αλυσίδα

Τα δύο άτομα επιτέθηκαν σε μια 85χρονη και στην συνέχεια τήν έσερναν στο έδαφος προκειμένου να τής αφαιρέσουν αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό

γλυφάδα, ληστές στη Γλυφάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, τις φωτογραφίες καθώς και την ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος δύο ατόμων που διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στη Γλυφάδα.

Τα δύο άτομα, που επιτέθηκαν σε μια 85χρονη και στην συνέχεια την έσερναν στο έδαφος προκειμένου να της αφαιρέσουν αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό, συνελήφθησαν την 22-5-2023 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για τους:

Α) Καραγκούνη Ζωή του Αριστείδη και της Ευαγγελίας, γεννηθείσα την 27-12-1974 στην Τρίπολη και

Γλυφάδα: Αυτοί λήστεψαν 85χρονη–Τήν έσερναν από το λαιμό για να τής βγάλουν αλυσίδα

Β) Καραγκούνη Δημήτριο του Πέτρου και της Χριστίνας, γεννηθέντα την 28-11-1975 στη Σπάρτη.

Γλυφάδα: Αυτοί λήστεψαν 85χρονη–Τήν έσερναν από το λαιμό για να τής βγάλουν αλυσίδα

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία εκ της οποίας επήλθε βαριά σωματική βλάβη και για συνέργεια σε αυτή, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ' αφορμής της παρούσης και στην περαιτέρω διερεύνηση έτερων αξιόποινων πράξεων όμοιας φύσης που έχουν τελεστεί από τους ως άνω κατηγορουμένους και έχουν γίνει αντιληπτοί από τους κατά περίπτωση παθόντες ή αυτόπτες μάρτυρες.

Στο πλαίσιο αυτό, Η ΕΛΑΣ παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 30-9-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Δείτε επίσης