Ελλάδα

Νέα Μάκρη: Η 10χρονη ήταν 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας-Έβγαζε φαγητό από το στόμα

Μία γυναίκα γιατρός που προσπάθησε να σώσει το παιδί, ισχυρίστηκε ότι το παιδί έβγαζε τροφή από το στόμα.

πισινα, νεα μακρη, πνιγμος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη, όπου το απόγευμα της Κυριακής (16/07) πνίγηκε μια 10χρονη σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στο χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα.

Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Μία γυναίκα γιατρός που προσπάθησε να σώσει το παιδί, ισχυρίστηκε στην ΕΡΤ ότι το παιδί έβγαζε τροφή από το στόμα.

«Το παιδί είχε φάει» είπε στο protothema.gr και πρόσθεσε πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα την ώρα που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Σημειώνεται, πως το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και, λίγο αργότερα, στο Κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα, στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ.

Στον χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτά 2 μηχανές του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

Δείτε επίσης