Ελλάδα

Μαίνονται οι φωτιές: Αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι, ανησυχία για τη Μάνδρα

Στη μάχη ρίχτηκαν τα εναέρια - Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου

Φωτιά, Δυτική Αττική, Λουτράκι, Ρόδος, πυρκαγιά, φωτιά, πυροσβέστες, εναέρια μέσα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεχίζονται για μία ακόμη ημέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης των πύρινων μετώπων. Αναζωπυρώσεις παρατηρούνται γύρω από το Λουτράκι, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Βλυχάδα και τη Ρόδο.

Στη μάχη ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα, ενώ εντάθηκε η ένταση των ανέμων, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών.

Για αναζωπύρωση στα Δερβενοχώρια έκανε λόγο το ρεπορτάζ του Open, καθώς φωτιά φούντωσε με την ενίσχυση των ανέμων. Στον οικισμό Νέα Ζωή στη Μάνδρα οι Αρχές είναι σε επιφυλακή, λόγω φόβου για αναζωπυρώσεις, ενώ η φωτιά κινείται πλέον προς τη Νέα Πέραμο.

Δύσκολη νύχτα με πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική και Λουτράκι

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της Βλυχάδας στα Μέγαρα- της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Το μέτωπο έφθασε τη νύχτα στην Εθνικό Οδό αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο. Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα- Νέα Πέραμο, αλλά η φωτιά οριοθετήθηκε αφού έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε τη νύχτα προς το πεδίο βολής Κανδύλη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας τη φωτιά από τα διυλιστήρια, ενώ στο Πανόραμα, που είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις που απειλούσαν την περιοχή, με το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων να πέφτει στον οικισμό «Γλυκιά Ζωή».

Σημειώνουμε ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Άνοιξε η νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

Επιπλέον, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει κλειστή.

Δείτε επίσης