Ελλάδα

Συνθήκες των πυρκαγιών του 2021 θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου 2023

Το τρίπτυχο Hot, Dry, Windy, επιβάλλει μεγάλη προσοχή, δηλώνει ο διδάκτωρ της Μετεωρολογίας

Φωτιά, Πυρκαγιά,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες που θα προσομοιάζουν με εκείνες των μεγάλων πυρκαγιών που βίωσε η χώρα μας, πριν από δύο χρόνια το καλοκαίρι του 2021, υπάρχει περίπτωση να βιώσουμε το προσεχές Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου.

Οι δυνατοί άνεμοι, το ξηρό κλίμα και η απίστευτη ζέστη που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο είναι πάρα πολύ άσχημες συνθήκες.

«Θα διατηρηθούν πολύ άσχημες οι συνθήκες, θα διατηρηθούμε και σήμερα στις συνθήκες "hot, dry, windy" και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σήμερα και στην Πελοπόννησο» είπε ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας κ. Παπαβασιλείου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για να συμπληρώσει;

«Η νέα επέλαση καύσωνα αναμένουμε να εξελιχθεί σε τρεις φάσεις. Σήμερα θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική χώρα και από αύριο μέχρι την Κυριακή θα έχουμε πάνω από 40-41. Ειδικά την Κυριακή σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι πάνω από 42-43 βαθμοί Κελσίου», δηλώνει ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας.

Ακόμα πιο επικίνδυνο το Σαββατοκύριακο –Συνθήκες 2021

Σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου παρότι αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι, το Σαββατοκύριακο θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, καθώς οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα παραπέμπουν στις συνθήκες που βιώσαμε το 2021, με πολύ θερμό και ξηρό κλίμα. Το 2021 συνέβησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και της βόρειας Εύβοιας.

«Θα εξασθενήσουν οι άνεμοι, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Γιατί στις πυρκαγιές που είδαμε το 2021 έκανε δικό της καιρό η πυρκαγιά και εξαπλώθηκε άμεσα. Η φωτιά δημιουργεί δικό της καιρό. Ειδικά σε περιοχές με τόσο πολύπλοκη μορφολογία, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», τόνισε ο κ. Παπαβασιλείου.

Δείτε επίσης