Ελλάδα

Σεπόλια: Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε χρηματαποστολή-Πως σχετίζεται η επίθεση σε Φουρθιώτη

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα

ληστεία, χρηματαποστολή, ληστεία σε χρηματαποστολή στα Σεπόλια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε χρηματαποστολή στα Σεπόλια, στην οποία συμμετείχε και ένας 50χρονος σεσημασμένος κακοποιός που είχε κατηγορηθεί για την ένοπλη επίθεση στην κατοικία του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το vradini.gr.

Ειδικότερα, στο οπτικό υλικό, ο 50χρονος κάθεται στην είσοδο της πόρτας του Σούπερ Μάρκετ, σε ρόλο «τσιλιαδόρου», μέχρι που οι δύο συνεργοί του, ένας 53χρονος και μια 48χρονη, αφαιρούν τις «κασετίνες» με τα χαρτονομίσματα, και εξαφανίζονται με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Πώς δρούσε η συμμορία

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα ή χώροι στα οποία υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ.

Μάλιστα, προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορούσαν γάντια και έφεραν πιστόλια με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών, ενώ για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο – ορμητήριο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκε η ληστεία που διέπραξαν πρωινές ώρες της 15-03-2023 στα Σεπόλια όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν 150.000 ευρώ την στιγμή ανεφοδιασμού ΑΤΜ.

Οι τρείς ληστές συνελήφθησαν μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα Άνω Λιόσια, τα Μελίσσια και τη Μεταμόρφωση.

Στις οικίες τους βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της ληστείας, χρήματα, αλλά και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για να διαπράξουν την ένοπλη ληστεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Δείτε επίσης