Ελλάδα

Βίντεο: Η στιγμή που εκκλησία στα Λάερμα της Ρόδου τυλίγεται στις φλόγες

«Βιβλική καταστροφή» στα Λάερμα όπου η φωτιά καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της

Ρόδος, Φωτιά, Εκκλησία, Λάερμα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η νύχτα που πέρασε ήταν μία «κόλαση» για τους κατοίκους της Ρόδου που βλέπουν τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη τα πάντα καταστρέφοντας περιουσίες και κόπους μιας ζωής.

Αυτό που προσπαθούν όλοι μέσα σε αυτή την καταστροφή είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα κατοικημέες περιοχές και έτσι γίνονται συνεχώς εκκενώσεις χωριών και οικισμών

Στη Λάερμα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η πυρκαγιά καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της, με σπίτια να καίγονται ενώ από τη μανία των πύρινων γλωσσών δεν ξέφυγε ούτε η εκκλησία του χωριού.

Μάλιστα βίντεο που έχουν ανέβει στα social media δείχνουν τρομακτικές εικόνες με την εκκλησία του χωριού να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Στο βίντεο επίσης φαίνονται και σπίτια του χωριού να έχουν καεί.

Η αποτίμηση των ζημιών θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας, ωστόσο οι εικόνες από το χωριό είναι αποκαρδιωτικές και δείχνουν πως αρκετά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

«Η κατάσταση είναι τραγική, τα Λάερμα έχουν παραδοθεί στο έλεος του Θεού»

Τη δραματική κατάσταση που επικρατούσε στο χωριό είχε περιγράψει μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο εθελοντής, Μιχάλης Πλίγκος όταν οι φλόγες είχαν αρχίσει να καίνε τα πρώτα σπίτια του χωριού. «Η κατάσταση είναι τραγική, τα Λάερμα έχουν παραδοθεί στο έλεος του Θεού έχει καεί η εκκλησία», είπε αρχικά.

Ακόμα συμπλήρωσε πως«έφυγαν και οι τελευταίοι κάτοικοι, αλλά κάποιοι δίνουν μάχη για να προστατέψουν τις περιουσίες τους».

«Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα γιατί είμαστε εθελοντές. Δεν μπορέσαμε να μπούμε μέσα γιατί η κατάσταση είναι τραγική. Το μέγεθος της φωτιάς είναι τεράστιο», κατέληξε.

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Λάερμα αποτυπώθηκε και από τα βίντεο που ανέβασαν χρήστες στα social media και δείχνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών και εθελοντών να σώσουν περιουσίες στη μάχη τους με την πύρινη «λαίλαπα».

«Δεν θα υπάρχει χωριό αύριο, έχουν καεί τα πάντα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κάτοικος του χωριού, Λευτέρης Κρητικός.

Δείτε επίσης