Ελλάδα

Γέφυρα στην Πάτρα: «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε πάνω μας», λέει αυτόπτης μάρτυρας

«Γλίτωσα από θαύμα, ήμουν στη γωνία», λέει, αλλά υποστηρίζει ότι υπάρχουν νεκροί κάτω στα συντρίμμια

Γέφυρα στην Πάτρα: «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε πάνω μας», λέει αυτόπτης μάρτυρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τεράστια αναστάτωση έχει δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή η κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν 1 νεκρό και 5 τραυματίες.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού δήλωσε: «Σκοτωθήκανε. Ήμουν κι εγώ από κάτω, εγώ κι ο αδερφός μου. Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα κι έπεσε η γέφυρα επάνω μας».

«Γλίτωσα από θαύμα, ήμουν στη γωνία», λέει, αλλά υποστηρίζει ότι υπάρχουν νεκροί κάτω στα συντρίμμια. Ήδη, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ υπάρχει ένας νεκρός, 5 τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και στο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ενώ οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Στο σημείο της γέφυρας που κατέρρευσε, στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού, κοντά στα Μποζαΐτικα, σε οικισμό Ρομά, γίνονται εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Στη γέφυρα συγκεντρώθηκαν πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, ένας άνδρας Ρομά λιποθύμησε από τη ζέστη.

Ακούγονται φωνές κάτω από τα συντρίμμια

Σύμφωνα με πληροφορίες ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών. Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και άνδρες της πυροσβεστικής που με τα χέρια και εκπαιδευμένο σκύλο ψάχνουν κάτω από τους τόνους μπετό που έχουν πέσει.

Διακοπή της κυκλοφορίας προς Αθήνα

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

To EKAB, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Στον τόπο της τραγωδίας, έχουν μεταβεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Δείτε επίσης