Ελλάδα

Κάρυστος: Οδύνη και συγκίνηση στο 9ημερο μνημόσυνο των δύο πιλότων

Ο παπά Γιώργης που έψαλλε με «σπασμένη» φωνή δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του

Μνημόσυνο, Κάρυστος, Εύβοια,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μέσα σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί το 9ημερο μνημόσυνο για τους δύο χειριστές του Canadair, που σκοτώθηκαν το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας.

Στο σημείο της συντριβής εκεί που άφησαν την τελευταία τους πνοή ο Χρήστος Μουλάς και ο Περικλής Στεφανίδης, έχει τοποθετηθεί η Ελληνική σημαία και λίγα λουλούδια στη μνήμη των δύο παλικαριών που χάθηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Ο παπά Γιώργης που τέλεσε το 9ημερο μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας εκεί που έπεσε το πυροσβεστικό αεροσκάφος, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Με «σπασμένη» φωνή έψαλλε για τα δύο παλικάρια, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και μπήκαν στο Πάνθεον των ηρώων των ελληνικών "φτερών".

«Μακάρι να μην είχαν φύγει τα δύο παιδιά και να βρισκόμασταν εδώ για άλλο λόγο», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας, με εμφανή συναισθηματική φόρτιση.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο σημείο της πτώσης του Canadair ήταν συγκλονιστικές. Ειδικότερα όταν ακούστηκε η ιαχή "Αθάνατοι", από όσους έδωσαν το "παρών", ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τους παρευρισκόμενους.

Στο 9ήμερο μνημόσυνο των δύο πιλότων, έδωσαν μεταξύ άλλων το "παρών" και η βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλυτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καρύστου, Νίκος Δρακόγιαννης, ο πρόεδρος του Πλατανιστού κ. Παπαχρήστου, ο διοικητής του ΑΤ Καρύστου, ο λιμενάρχης Καρύστου, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε επίσης