Ελλάδα

Φωτιά-Ασπρόπυργος: Μάχη με τις φλόγες σε χαράδρες δίνουν οι πυροσβέστες στο Σοφό

Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά - Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Φωτιά, Ασπρόπυργος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Σοφό Ασπροπύργου και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ς δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς γι' αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική. η φωτιά κινείται προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για το λόγο αυτό μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από αέρος 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό).

Μόλις έπεσε το σκοτάδι τη μάχη της πυρόσβεσης συνεχίζουν μόνες τους οι επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, από το έδαφος επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, εκ των οποίων οι 30 πυροσβέστες είναι Ρουμάνοι με 4 οχήματα.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι πυροσβέστες επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά για να μην φθάσει στο Κανάλι του Μόρνου.

Όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές η φωτιά βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε μια ακόμα πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης, αλλά παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Δείτε επίσης