Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκινούν οι απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων - Τι θα ισχυριστούν

Πέντε είναι οι βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια, δολοφονία, 29χρονος, Μιχάλης Κατσουρής, κατηγορούμενοι, ανακριτές, απολογία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το κατώφλι των ανακριτών θα περάσουν σήμερα το μεσημέρι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπόλογοι για βαριά αδικήματα.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών Ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση. Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα Ανακριτή

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Μέχρι στιγμής, οι συλληφθέντες δεν έχουν παραδεχθεί τίποτα στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ορισμένοι που επιμένουν ότι δεν ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, ενώ άλλοι λένε ότι και να ήταν δεν είχαν πάνω τους μαχαίρι. Μάλιστα, κατά κροατικά μέσα, τα περί μαχαιριού θα είναι η κυρία γραμμή των Κροατών χούλιγκαν, αφού αναμένεται να πουν ότι ως μέλη της ομάδας Bad Blue Boys δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

-εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

-ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

-έκρηξης (κακούργημα)

-κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

-διατάραξη κοινής ειρήνης

-επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

-φθορά ξένης ιδιοκτησίας

-βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

-παράνομη οπλοφορία

-οπλοχρησία

-κατοχή φωτοβολίδων

Πέντε ύποπτοι για τη δολοφονία του 29χρονου

Συνεχίζονται, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι εργαστηριακές έρευνες στα φονικά εργαλεία και στο γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους 105 κρατουμένους χούλιγκαν, ενώ ήδη έχει εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του θύματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Δείτε επίσης