Ελλάδα

Η αποδοχή του αιτήματος φιλίας ήταν η αρχή του εφιάλτη του

Τον εκβιάζουν με ερωτικό βίντεο και του ζητούν χιλιάδες ευρώ για να μην διαρρεύσει στο διαδίκτυο

Εκβιασμός, Ερωτικά βίντεο,Φολέγανδρος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την συνδρομή των αστυνομικών αρχών ζήτησε ένας 41χρονος άνδρας που βρέθηκε στο στόχαστρο διαδικτυακού εκβιαστή, που του ζητά 10 χιλιάδες ευρώ για να μην δημοσιοποιήσει βίντεο ερωτικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 41χρονο θύμα από την Φολέγανδρο, που βρίσκεται σε κατάσταση πανικού αναζήτησε την βοήθεια των αρχών διαπιστώνοντας ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν σκοπό να του αρπάξουν πολλά χρήματα.

Η αρχή του εκβιασμού και του εφιάλτη για τον 41χρονο άνδρας ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες όταν το θύμα στις 3 Αυγούστου, έκανε αποδεκτό ένα αίτημα φιλίας που του έστειλε στο facebook ένας με γυναικείο προφίλ. Την επόμενη ημέρα κιόλας, «πάγωσε» όταν δέχθηκε μήνυμα από άγνωστο ο οποίος είχε στην διάθεσή του το ερωτικό βίντεο και του ζήτησε να καταθέσει 1.000 ευρώ για να μην το αναρτήσει δημόσια στο facebook και το youtube.

Την περασμένη Δευτέρα ο 41χρονος κατέθεσε 500 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε ο δράστης, όμως όταν εκείνος είδε ότι ανταποκρίθηκε κατάλαβε ότι μπορούσε να βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα! Έτσι, του έστειλε από το ίδιο προφίλ μήνυμα με το οποίο ζητούσε 10.000 ευρώ! Το θύμα βρέθηκε σε απόγνωση και, μην έχοντας τόσα χρήματα, κατέφυγε στην Αστυνομία που ερευνά για να ανακαλύψει τον εκβιαστή από τα ψηφιακά του ίχνη.

Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δείτε επίσης