Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Το κομβόι 50 μοτοσυκλετών στη Ριζούπολη μετά τη δολοφονία Κατσουρή

Καρέ καρέ αναλύονται όλα τα βίντεο, οι μαρτυρίες, τα ευρήματα και το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί.

κομβόι χουλιγκαν, Νέα Φιλαδέλφεια: Το κομβόι 50 μοτοσυκλετών στη Ριζούπολη μετά τη δολοφονία Κατσουρή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια: Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται η ιχνηλάτηση για την ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό Κροατών και Ελλήνων οπαδών που κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο της συμπλοκής.

Καρέ καρέ αναλύονται όλα τα βίντεο, οι μαρτυρίες, τα ευρήματα και το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί.

Το μυστήριο κομβόι των 50 μηχανών

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί, που πέρασαν χειροπέδες στους χούλιγκαν, περιέγραψαν αναλυτικά τα επεισόδια και έκαναν λόγο για ομάδα – «μυστήριο» 50 δικυκλιστών που εντόπισαν να κινείται 20 λεπτά μετά τη λήξη των επεισοδίων έξω από το γήπεδο της Ριζούπολης.

Εξετάζεται εάν πρόκειται για Έλληνες οπαδούς που βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν στη διαφυγή τους.

Ειδικότερα, όπως υποστήριξαν οι αστυνομικοί:

«Περί 23.50 ώρα όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης από την πλευρά των Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας.

Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», ανέφερε αστυνομικός.

Σημειώνεται, πως 15 λεπτά νωρίτερα, μία ομάδα περίπου 150 χούλιγκαν είχε τραπεί σε φυγή, όπως περιέγραψαν οι αστυνομικοί.

«Την 23.35 εντοπίσαμε στη συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μία ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού.

Τα ανωτέρω άτομα τα ακολούθησαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή».

Πέντε λεπτά μετά, οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τέσσερις από αυτούς και όπως εξιστορούν:

«Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών».

«Κινούνταν απειλητικά προς το μέρος μας»

Προηγήθηκε ένα σκηνικό πεδίου μάχης, με τους χούλιγκαν να επιτίθενται σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και μετά τις συλλήψεις.

«Κατευθείαν ο κύριος όγκος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας και για τον λόγο αυτόν η ΔΡΑΣΗ 30 έκανε χρήση δακρυγόνου με αποτέλεσμα τα άτομα να μπουν δεξιά με κατεύθυνση προς την οδό Ανθέων», λένε οι αστυνομικοί

Συνολικά εκεί έγιναν 84 συλλήψεις ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που πρώτες έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να σταματήσουν τα επεισόδια αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά για τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ ο οποίος κατέρρευσε από αιμορραγία.

«Το πλήθος διαλύθηκε και καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε και να δεσμεύσουμε τρία άτομα. Με την πλήρη αποχώρηση των ατόμων, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν δύο τραυματισμένα άτομα κοντά στο γήπεδο, τα οποία είχαν τις αισθήσεις τους και άμεσα καλέσαμε το ΕΚΑΒ», ανέφεραν επίσης οι αστυνομικοί.

Δείτε επίσης