Ελλάδα

Φλωρίδης: Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του

Φλωρίδης: Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη ξέφρασε στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη ο Κροάτης ομόλογός του κ. Ivan Malenica. Οι δυο υπουργοί συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης η συνάντηση διεξήχθη σε «πολύ καλό κλίμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης είχε συνάντηση, σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του, με τον ομόλογό του Υπουργό της Κροατίας, κ. Ivan Malenica.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κροατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε στον Κροάτη ομόλογό του ότι αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών με σεβασμό στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης και οφείλουμε να εμπιστευτούμε την κρίση της. Επίσης, κατέστη σαφές ότι το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που αποδέχθηκε ο Κροάτης ομόλογός του.

Ο κ. Φλωρίδης διευκρίνισε επίσης ότι η έρευνα διεξάγεται πολύ προσεκτικά. Ο κ. Malenica εξέφρασε την προθυμία των αρμόδιων κροατικών αρχών να συνδράμουν στις έρευνες των ελληνικών αρχών».

Δείτε επίσης