Ελλάδα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Ξεκίνησε από Ρομά που έκαιγαν λάστιχα και καλώδια», λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης κατήγγειλε πως η φωτιά ξεκίνησε από αυτοσχέδιες χωματερές

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Ξεκίνησε από Ρομά που έκαιγαν λάστιχα και καλώδια», λέει ο δήμαρχος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξεκίνησε σε τουλάχιστον 3 διαφορετικές εστίες σε διάστημα λίγων λεπτών μεταξύ τους το πρωί της Τρίτης (22/08), με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη, καθώς οι ριπές του ανέμου, κατά διαστήματα, είναι τρομακτικές ισχυρές.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης κατήγγειλε πως η φωτιά ξεκίνησε από αυτοσχέδιες χωματερές, για να διευκρινίσει πως «Ρομά έκαιγαν λάστιχα και καλώδια».

Ο ίδιος, συν τοις άλλοις, πρόσθεσε πως δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό και σχεδόν κάθε μέρα εκδηλώνεται φωτιά στην περιοχή, κυρίως από ομάδες Ρομά που καίνε διάφορα αντικείμενα, για να πάρουν τα μέταλλα στη συνέχεια για πώληση ή εκμετάλλευση.

Επιπλέον, ο κ. Μελετίου κατήγγειλε πως η συγκεκριμένη περιοχή του Ασπροπύργου έχει γίνει ένας τεράστιος σκουπιδότοπος...

Μήνυμα 112 στους κατοίκους: «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους - Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δείτε επίσης