Ελλάδα

Πυρκαγιές: 209 νέες εστίες σε 48 ώρες–Κικίλιας: Το χειρότερο καλοκαίρι στην ιστορία

Όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης είναι «το χειρότερο καλοκαίρι από τη στιγμή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα»

Πυρκαγιές: 209 νέες εστίες σε 48 ώρες–Κικίλιας: Το χειρότερο καλοκαίρι στην ιστορία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Φωτιά: Για «πρωτοφανή κατάσταση» έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας κατά την ζωντανή ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/08) για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.

Όπως είπε ο υπουργός είναι «το χειρότερο καλοκαίρι από τη στιγμή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα».

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι τις τελευταίες 5 ημέρες ξέσπασαν 355 φωτιές, ενώ μόλις το τελευταίο 24ωρο 209 νέες εστίες.

«Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη», ανέφερε, επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε: «Μέσα σε 5 λεπτά έφτασαν τα πρώτα εναέρια μέσα στη φωτιά στην Πάρνηθα».

Καταλήγοντας, παραδέχθηκε ότι «δεν είναι το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστούν τα επακόλουθα της κλιματικής αλλαγής».

Διευκρίνισε όμως ότι «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά ούτε και περιθώρια για πολιτική αντιπαράθεση» και ότι «θα έρθει σύντομα η ώρα για κριτική, αυτοκριτική αλλά και για επανασχεδιασμό όπου χρειάζεται».

Σημειώνεται, πως στη συνέντευξη Τύπου το λόγο έλαβαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρνάρας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Δείτε επίσης