Ελλάδα

Υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα ο πατέρας του Άλκη Καμπανού

Αποφάσισε να είναι υποψήφιος θέλοντας να δώσει μάχη κατά της αθλητικής βίας - «Πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μας»

Υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα ο πατέρας του Άλκη Καμπανού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, ανακοίνωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ότι θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

Όπως δήλωσε ο Αριστείδης Καμπανός, θέλει να δώσει σκληρή μάχη κατά της βίας στον αθλητισμό. Για να «βάλουμε μυαλό στην ελληνική κοινωνία».

«Θεωρώ ότι έχω πράξει αυτό που πίστευα και πιστεύω ότι κάνω σωστά, σε έναν αγώνα κατά της βίας. Έκανα το αυτονόητο γιατί ουσιαστικά αυτή την οπαδική βία τα τελευταία χρόνια την βιώνουμε σε πολλές φάσεις και πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μας ενάντια σε αυτό που έχει γίνει μάστιγα σε αυτή την κοινωνία», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κύριο Καμπανό, το φαινόμενο της οπαδικής βίας δεν αφορά μόνο τα θύματα. «Πρέπει η πολιτεία, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι που αγαπάνε την ομάδα τους, οι δημοσιογράφοι, όλοι. Να σκύψουμε στο πρόβλημα και να γιατρέψουμε το κακό απόστημα του ποδοσφαίρου» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά πάλι με την επιλογή του να σταθεί πλάι στον Απόστολο Τζιτζικώστα σημειώνει πως «υπέβαλα την πρότασή μου στον κύριο Τζιτζικώστα, ενστερνιζόμενος τις απόψεις του για την καταπολέμηση τη βίας». Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι κοινός σκοπός είναι η εξυγίανση στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. «Ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει».

Ακόμα, για τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ που επρόκειτο να διεξαχθεί στη μνήμη του 19χρονου Άλκη, υποστηρίζει πως ίσως δεν ήταν «ώριμες οι καταστάσεις. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνει, θα ήθελα να παρευρεθώ και να είμαι αγκαλιασμένος με τους υγιείς φιλάθλους του Άρη και του ΠΑΟΚ. Να αποδείξουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι του αθλητισμού που ενώνει».

Δείτε επίσης