Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια-Κατσουρής: Ετοιμάζουν αιτήσεις αποφυλάκισης οι Κροάτες χούλιγκαν

Οι νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξακολουθούν να προκαλούν, υποστηρίζοντας πως ήρθαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους

Νέα Φιλαδέλφεια, Μιχάλης Κατσουρής, Κροάτες Χούλιγκαν,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την αποφυλάκισή τους ετοιμάζονται να ζητήσουν οι Κροάτες χούλιγκαν που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές την ίδια ώρα που η οικογένεια του φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ετοιμάζει το 40ημερο μνημόσυνό του.

Οι Κροάτες νεοναζί και οι συνεργοί τους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους αναμένεται να ζητήσουν την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους, με τον προκλητι8κό ισχυρισμό ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους, Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ο 23χρονος Κροάτης με τα αρχικά J.L υποστήριξε στην απολογία του, όπως μεταδίδει το Star, ότι «Απλώς είμαι φίλαθλος, δεν είμαι οργανωμένος... Με τους φίλους μου ήρθαμε στην Αθήνα για την προπόνηση. Δεν γνώριζα ότι θα έρθουν τόσοι πολλοί. Ήταν σίγουρα 70 άτομα.... Δεν ξέρω από πού τα βρήκαν τα καδρόνια. Προσπαθούσα να φύγω από το σημείο. Δεν ξέρω ποιος το οργάνωσε, ούτε ποιος έκανε τη συνεννόηση. Σπουδάζω και τελειώνω τον Σεπτέμβριο. Πριν 7 χρόνια πέθανε η μητέρα μου, ο πατέρας μου είναι στη φυλακή. Μένω με τη μικρότερη αδελφή μου. Πριν ένα μήνα πέθανε ο παππούς μου».

Ετοιμάζουν αιτήσεις αποφυλάκισης

Οι Κροάτες χούλιγκαν ετοιμάζονται να ζητήσουν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους, Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος δήλωσε: «Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθούν αιτήσεις αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, με την καταβολή εγγύησης ή την υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι δικοί μου εντολείς θα μισθώσουν διαμέρισμα για να έχουν γνωστή μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή ετοιμάζεται για το 40ημερο μνημόσυνο στην Ελευσίνα και περιμένει απαντήσεις για τον δολοφόνο που τους βύθισε στο πένθος. Έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, ο κόσμος εξακολουθεί να αφήνει λουλούδια και κασκόλ στη μνήμη του, ενώ θα φτιαχτεί και παρεκκλήσι.

Νέα Φιλαδέλφεια, Μιχάλης Κατσουρής, Κροάτες Χούλιγκαν, Αιτήσεις Αποφυλάκισης, Βασίλης Νουλέζας, Αντικατάσταση Κράτησης,

Κινητά, ανακρίσεις και DNA θα δώσουν απαντήσεις

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται... Τα κινητά των Κροατών κατηγορούμενων, οι ανακρίσεις και τα αποτελέσματα του γενετικού υλικού που έχει συλλεχθεί, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στη δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης