Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Η στιγμή που καταρρέει σπίτι στον Παλαμά Καρδίτσας

Τις εικόνες κατέγραψε κάτοικος της περιοχής

Καρδίτσα, πλημμύρες, Παλαμάς, χωριό, κατάρρευση, σπίτι, κακοκαιρία Daniel, βροχές, καταιγίδες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εικόνες απόλυτης καταστροφής έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Καρδίτσα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Βίντεο, που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δείχνει τη στιγμή που σπίτι καταρρέει στον Παλαμά Καρδίτσας. Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται το σπίτι να καταρρέει μέσα σε ένα σύννεφο κόκκινης σκόνης ενώ τα ορμητικά νερά έχουν πλημμυρίσει την περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάτοικο του Παλαμά, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, είναι πολλά τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει ενώ απηύθυνε έκκληση για άμεση βοήθεια γιατί κινδυνεύουν ζωές.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν καταρρεύσει δέκα σπίτια στο Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ενώ πολλά άλλα έχουν υποστεί ζημιές.

Στην περιοχή το οδικό δίκτυο καθώς και το δίκτυο ύδρευσης είναι κατεστραμμένα.

Στον ορεινό Δήμο Αργιθέας, το δυτικό μέρος της περιοχής είναι αποκομμένο προς το Μουζάκι, καθώς κατέρρευσε η γέφυρα Αργύρη. Κλειστός είναι ο δρόμος και στο χωριό Αργιθέα.

Περίπου 200 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στην Κυψέλη Καρδίτσας. Ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο Ερμήτσι. Εγκλωβισμένοι στην εκκλησία του χωριού Βλοχός Καρδίτσας είναι 100 άτομα, σύμφωνα με κάτοικο.

Επίσης έχουν δεσμευτεί πάνω από 100 δωμάτια στα Λουτρά Σμοκόβου για να φιλοξενηθεί κόσμος αν το επιθυμεί.

Δείτε επίσης