Ελλάδα

Blue Horizon: Το τελευταίο «ταξίδι» του Αντώνη που δολοφονήθηκε στο λιμάνι Πειραιά

Συγκέντρωση στη μνήμη του στο Ηράκλειο, ένταση στο λιμάνι της Σούδας το βράδυ της Πέμπτης

Blue Horizon: Το τελευταίο «ταξίδι» του Αντώνη που δολοφονήθηκε στο λιμάνι Πειραιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο αδικοχαμένος Αντώνης Καρυώτης ξεκίνησε για την Κρήτη το απόγευμα της Πέμπτης. Λίγες ώρες αργότερα, ξεψυχούσε στο λιμάνι του Πειραιά μετά την απάνθρωπη στάση του πληρώματος στο Blue Horizon να τον σπρώξουν μέσα στο νερό ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί την ώρα που έλυνε κάβους το πλοίο.

Η ανθρωποκτονία του 36χρονου συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η σορός του επιστρέφει στη γενέτειρά του, την Κρήτη για το τελευταίο «αντίο».

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Αντώνη το σήμερα το πρωί. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του 36χρονου Αντώνη θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11 π.μ. Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη του.

Αντώνης Καρυωτης κηδεία, Αντώνης Καρυωτης δολοφονία, λιμάνι Πειραιά δολοφονία, blue horizon δολοφονια αντωνη,


Το βράδυ της Πέμπτης, οργανώθηκε νέα συγκέντρωση στο Ηράκλειο, αυτή τη φορά στην πλατεία Ελευθερίας. Με πολίτες να κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους για να τιμήσουν με τη μνήμη του Αντώνη. Ο κόσμος κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και άναψαν φαναράκια που αφέθηκαν στον ουρανό.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα τεταμένο ήταν το κλίμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σούδας για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω ακριβώς από τον καταπέλτη εισόδου του οχηματαγωγού επιβατηγού πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για τον Πειραιά στις 22:00.

Πλησιάζοντας στην προβλήτα, ωστόσο, δεν έλειψαν οι εντάσεις. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που λογομάχησαν με υπαλλήλους του λιμένα.

Δείτε επίσης