Ελλάδα

Blue Horizon: Νέα αναβολή θα ζητήσουν οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του 36χρονου

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι 3 από τους 4 συλληφθέντες

Blue Horizon
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με θύμα τον 36χρονο Αντώνη οδηγήθηκαν πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Τα τρία μέλη του πληρώματος του Blue Horizon πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν νέα αναβολή για αύριο το πρωί.

Παράλληλα, ο τέταρτος συλληφθείς δεν θα παραστεί στη διαδικασία καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

Την Τετάρτη ο Εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στα 4 μέλη του πληρώματος για το θάνατο του 36χρονου ενώ όλοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για σήμερα.

Σε βάρος του υπάρχου ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε βάρος του καπετάνιου του πλοίου για το κακούργημα της Επικίνδυνης Παρέμβασης στις Θαλάσσιες Συγκοινωνίες, αδίκημα που μετά την τραγωδία των Τεμπών και την αυστηροποίηση των σχετικών ποινών τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, και στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Επίσης, ο Εισαγγελέας Πειραιά διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες στελεχών του Λιμενικού κατά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

Δείτε επίσης