Ελλάδα

Ήχησε το 112 στη Λάρισα: Εκκενώνεται Κιλελέρ και Ομορφοχώρι

Στην περιοχή υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Ήχησε το 112 στη Λάρισα: Εκκενώνεται Κιλελέρ και Ομορφοχώρι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μήνυμα του 112 για την εκκένωση του χωριού Ομορφοχώρι του Κιλελέρ δέχθηκαν πριν λίγο οι κάτοικοι. Στην περιοχή υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, όσοι βρίσκονται στο χωριό καλούνται να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Πλατύκαμπο. «Αν βρίσκεστε στο Ομορφοχώρι του Δήμου Κιλελέρ απομακρυνθείτε προς οικισμό Πλατυκάμπου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι.

Μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, ώρες αγωνίας ζει η Λάρισα με το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός και να μπει στην πόλη. Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έχει φθάσει τα 10 μέτρα.

Σε αρκετές συνοικίες της πόλης, τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Αρκετές συνοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω της υπερχείλισης των φρεατίων. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους.

Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων,συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Δείτε επίσης