Ελλάδα

Blue Horizon: Γιατί ο πλοίαρχος δεν σταμάτησε το πλοίο όταν έσπρωξαν τον 36χρονο

Οι απαντήσεις του Γιώργου Κοκοσάλη δικηγόρου του καπετάνιου

Αντώνης Καρυώτης, Blue Horizon,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τους τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους ναυτικούς του Blue Horizon, για την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη, την περασμένη Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά, να λαμβάνουν νέα προθεσμία σήμερα προκειμένου να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή του Πειραιά, νέα στοιχεία – ισχυρισμοί, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο δικηγόρος του καπετάνιου του Blue Horizon Γιώργος Κοκοσάλης με δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, έδωσε απαντήσεις για τους λόγους που ο πελάτης του δεν σταμάτησε το πλοίο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο 36χρονος Αντώνης σπρώχτηκε από μέλη του πληρώματος του στην θάλασσα.

Ο συνήγορος του καπετάνιου ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του – πλοίαρχος- φέρεται να εφάρμοσε το πρωτόκολλο,, το βράδυ της Τρίτης (05.09.2023).

«Πρώτον, γιατί δεν προβλέπεται από το λεγόμενο μνημόνιο ενεργειών διότι αν σταματούσε, το πλοίο θα ήταν ακυβέρνητο με μεγάλο κίνδυνο όσων επέβαιναν, επιβατών και πληρώματος, των ελλιμενισμένων πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά. Θα μπορούσε να πέσει στον λιμενοβραχιόνα, θα μπορούσε να πέσει στον ντόκο και να συνθλίψει τον Αντώνη.

Δεύτερον δεν του δόθηκε εντολή να σταματήσει από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων, όπως ανάλογη εντολή του δόθηκε τόσο στις 21.42 που του ζητήθηκε να διακόψει τον πλου και να περιμένει νεότερες οδηγίες, όσο και στις 22.00 οπότε και διατάχθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτον, για τους προαναφερόμενους λόγους το Κέντρο Ελέγχου του έδωσε εντολή να εξέλθει από το λιμάνι του Πειραιά με ελάχιστη ταχύτητα πηδαλίου.

Κατά συνέπεια, ο εντολέας μου, ενήργησε με βάση το μνημόνιο ενεργειών του μέσου συνετού καπετάνιου».

Προθεσμία για απολογία αύριο των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους, πλοίαρχος, ύπαρχος και ναύκληρος, θα απολογηθούν αύριο Κυριακή στον ανακριτή μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησαν και πήραν.

Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας και παραμένει άγνωστο πότε θα κληθεί για να απολογηθεί.

Εκτός από τον 50χρονο πλοίαρχο, για την αποτρόπαια υπόθεση κατηγορούνται ακόμα: ο 47χρονος ύπαρχος, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος και έσπρωξε στο θάνατο τον άτυχο Αντώνη, ο 52χρονος υποπλοίαρχος, και ένας ακόμα ναυτικός, 52 ετών, πατέρας ενός παιδιού.

Ο ύπαρχος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και οι άλλοι τρεις συνέργεια σε αυτήν την δίωξη.

Δείτε επίσης