Ελλάδα

Νέο 112 για έξι περιοχές στην Λάρισα: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους

Νέο 112 για έξι περιοχές στην Λάρισα: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Ήχησε» ξανά το «112» σε έξι περιοχές της Λάρισας καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας.

Το 112 καλεί τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του «112».

Εκκενώθηκαν νωρίτερα Κιλελέρ και Ομορφοχώρι

Μήνυμα του 112 για την εκκένωση του χωριού Ομορφοχώρι του Κιλελέρ δέχθηκαν πριν λίγο οι κάτοικοι. Στην περιοχή υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, όσοι βρίσκονται στο χωριό καλούνται να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Πλατύκαμπο. «Αν βρίσκεστε στο Ομορφοχώρι του Δήμου Κιλελέρ απομακρυνθείτε προς οικισμό Πλατυκάμπου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι.

Μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, ώρες αγωνίας ζει η Λάρισα με το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός και να μπει στην πόλη. Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έχει φθάσει τα 10 μέτρα.

Σε αρκετές συνοικίες της πόλης, τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Αρκετές συνοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω της υπερχείλισης των φρεατίων. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους.

Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων,συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Δείτε επίσης