Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυση κατοίκων της Φαρκαδόνας για τις πλημμύρες

«Καταγγελίες για δολιοφθορές» - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος τους

Κακοκαιρία Daniel, πλημμύρες, Τρίκαλα, χωριό, κάτοικοι, Φαρκαδόνα, μήνυση, δικηγόρος, καταστροφές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την πρώτη μήνυση κατά όλων των αρμοδίων Αρχών αλλά και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπέβαλαν κάτοικοι της Φαρκαδόνας, που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως εσκεμμένα άγνωστοι έσπασαν, σε δυο σημεία, το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό να «παγιδεύσουν» τα νερά στα χωριά για να γλιτώσουν την πόλη.

«Έλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από περίπου 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία -υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές Αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτές τις δύο περιοχές και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μία επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής -που ερευνάμε και εμείς σε ποιον βαθμό εμπλέκεται με τον κ. Κικίλια», γνωστοποίησε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης.

Σε ερώτηση του για το αν η κατηγορία ουσιαστικά είναι ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση προστατεύτηκαν οι πόλεις και τα χωριά αφέθηκαν αβοήθητα, ο κ. Μπαρτζώκης απάντησε: «Αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο σε αυτή την περιοχή, έγινε δυστυχώς και στο φράγμα της Γυρτώνης στη Λάρισα».

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια, το νερό ήταν 30 μέτρα. Επαγγελματίας που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, καταστράφηκαν όλα τα αυτοκίνητά του, αξίας εκατομμυρίων. Το χωριό δεν πρόκειται να ξανακατοικηθεί τα επόμενα, θα έλεγα, 1-2 χρόνια, είναι πάρα πολύ το νερό», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν φωτογραφίες από δύο σπασμένα σημεία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Συνέχισαν το έγκλημα γιατί εδώ η διαδικασία του ελέγχου έπρεπε να γίνει από τον κ. Κικίλια, την Πολιτική Προστασία. Άφησαν κατοίκους στη Φαλάνη Λάρισας να πάνε να χτυπήσουν το φράγμα της Γυρτώνης. Γι’ αυτό πλημμύρισε η Εθνική Οδός. Υπάρχει βίντεο», κατέληξε.

Δείτε επίσης