Ελλάδα

Blue Horizon: «Ένας μ… παλαβός έπεσε στη θάλασσα-Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός»

Αδιανόητο ηχητικό ντοκουμέντο από το διάλογο μεταξύ του πληρώματος το βράδυ της Τρίτης (05/09) όταν ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης σπρώχτηκε στη θάλασσα

Blue Horizon: «Ένας μ… παλαβός έπεσε στη θάλασσα-Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκαριστικό το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά την προηγούμενη Τρίτη (05/09), όταν σπρώχτηκε στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Ειδικότερα, πρόκειται για το ηχητικό ντοκουμέντο από τον διάλογο μεταξύ του πλοιάρχου, του υπάρχου και του πληρώματος του Blue Horizon.

Διαβάστε και ακούστε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Πλοίαρχος: Ρε τον μ…ρε. Τώρα οικονομίσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα. Πάρε μία τον… θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε… μη πει πολλά.

Ύπαρχος: Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη…δίπλα, δίπλα. Στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσαν εγώ τον κάβο ήταν δίπλα μου. Του λέω: ‘’Ταξιδεύεις;’’ ΄΄όχι μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα.

Πλοίαρχος: Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση, έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα τον είδε και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος…κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Του λέω βγες έξω…βγες έξω.

Πλοίαρχος: Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Πάει να βγει έξω… βγαίνει έξω, ξανά μπαίνει μέσα και έπεσε στην θάλασσα.

Πλήρωμα: Αυτός ήταν απέξω.

Ύπαρχος: Ναι, είχαμε κλείσει καταπέλτη, των οχημάτων, ναι. Αυτός ήταν στη πίντα, καθότανε και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος, τελευταίος. Είχαμε ξεκινήσει, προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι.

Πλοίαρχος: Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη, ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε…;

Ύπαρχος: Τίποτα, δεν με βλέπω καλά.

Το ηχητικό ντοκουμέντο –ενδεχομένως- αποκαλύπτει το κίνητρο πίσω από τη μοιραία σπρωξιά του υπάρχου, που στοίχισε τη ζωή του 36χρονου Αντώνη.

«Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός, γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω. Μα δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε ήταν “εγώ θα ταξιδέψω”».

«Θέλω να με πιστέψετε όλοι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανέναν»

Την δική του εκδοχή, άλλωστε, για όσα συνέβησαν στον καταπέλτη του Blue Horizon και οδήγησαν στον θάνατο τον Αντώνη Καρυώτη δίνει ο ύπαρχος που εμπλέκεται στο τραγικό περιστατικό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ύπαρχος, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος εκφράζει τη θλίψη του και υποστηρίζει ότι δεν είχε προσωπικές διαφορές με τον άτυχο 36χρονο.

«Είμαι συντετριμμένος. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είχα τίποτα προσωπικό με το παιδί. Δεν τον ήξερα. Θέλω να με πιστέψετε όλοι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανέναν» τόνισε και πρόσθεσε «μακάρι να μπορούσα να αντικρίσω την οικογένεια του Αντώνη και να τους έλεγα πόσο λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω σε όλους την συμπεριφορά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η σύζυγος του ύπαρχου ξέσπασε σε λυγμούς και τόνισε ότι ο άνδρας της «δεν είναι τέτοιος άνθρωπος» και ότι «βοηθούσε τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του Blue Horizon κρίθηκαν προφυλακιστέοι τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ενώ για τον υποπλοίαρχο και τον ναύκληρο, υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στους δύο δικαστικούς την οποία θα λύσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε οι δύο ναυτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το κατηγορητήριο για τον ύπαρχο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κατηγορητήριο για τον ύπαρχο αναφέρει:

«Αφού απομάκρυνες το τελευταίο σκοινί πρόσδεσης του πλοίου από τον κάβο της προβλήτας, προκειμένου το πλοίο να αναχωρήσει και επέστρεψες στη ράμπα επιβίβασης οχημάτων ( καταπέλτης ) ενόσω ακόμη αυτή δεν είχε ανελκυστεί αλλά εφαπτόταν στην προβλήτα του λιμένος, όταν αντελήφθης ότι ο Αντώνης Καριώτης ανέβηκε τρέχοντας στην ράμπα επιβίβασης οχημάτων με σκοπό να επιβιβαστεί στο πλοίο και ενώ ο τελευταίος επανερχόταν επανειλημμένως σε μια διαρκή προσπάθεια του να επιβιβαστεί, εσύ επέμεινες συνεχίζοντας τις επανειλημμένες ωθήσεις σου σπρώχνοντας και τραβώντας τον με τα χέρια σου προς την προβλήτα, φωνάζοντας του “έξω ρε”, μολονότι στο μεταξύ είχαν τεθεί σε λειτουργία οι μηχανές του πλοίου και αυτό είχε ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από την προβλήτα, με αποτέλεσμα ο 36χρονος υφιστάμενος την ως άνω σωματική βία από εσένα, να πέσει στο κενό που δημιουργήθηκε εκ της κίνησης του πλοίου μεταξύ της προβλήτας και του καταπέλτη, ο οποίος δεν είχε ακόμη ανελκυθεί και ασφαλιστεί και να βρεθεί στην θάλασσα, στο σημείο που αναδεύονταν τα ύδατα έμπροσθεν των μηχανών των πλοίων (στην πρύμνη).

Επιπροσθέτως, αμέσως μετά την πτώση του άτυχου άνδρα στη θάλασσα και ενώ τον παρατηρούσες καθώς εκείνος αναδευόταν εντός των υδάτων κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας συνέπεια της κίνησης των μηχανών του πλοίου, ήτοι ευρίσκετο σε κατάσταση που αδυνατούσε να επιπλεύσει κολυμπώντας, έδωσες την έγκριση για άμεση αναχώρηση φωνάζοντας στο φορητό VHF που κρατούσες την φράση ”φεύγουμε φεύγουμε “, με αποτέλεσμα να μην δρομολογηθούν όλες οι ενδεδειγμένες προβλεπόμενες ενέργειες. ( Παύση μηχανών, ρίψη σωσιβίου, χρήση σωσίβιας λέμβου κλπ ). Συνέπεια της ως άνω συμπεριφοράς σου, ήταν να επέλθει εντός ολίγων λεπτών από την πτώση στην θάλασσα, ο θάνατος του 36χρονου εκ πνιγμού, από εισρόφηση θαλασσίου ύδατος, αποτέλεσμα που προέβλεψες και αποδέχτηκες ως ενδεχόμενο να επέλθει».

Δείτε επίσης