Ελλάδα

Λούτσα:Πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας ο 32χρονος που συνελήφθη

«Πατούσε» και στις δύο συμμορίες σύμφωνα με τη Yeni Safak

Λούτσα:Πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας ο 32χρονος που συνελήφθη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος και θεωρείται ο άνθρωπος που οδήγησε στην ενέδρα τα θύματα, είναι αυτός που τους έστειλε το sms στο οποίο αναφερόταν ότι κινδυνεύουν και πρέπει να φύγουν σύντομα.

«Η τοποθεσία σας αποκαλύφθηκε, βγείτε αμέσως από το σπίτι αυτό, θα σας σκοτώσουν» έγραφε το επίμαχο μήνυμα, αναφέρει η Yeni Safak.

Ο 32χρονος φαίνεται επίσης πως είναι το πρόσωπο που πήγε να πάρει από το σπίτι στο οποίο έμεναν στη Λούτσα, τους έξι για να τους πάει στο αεροδρόμιο, προκειμένου να διαφύγουν.

Φέρεται δε να είναι πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας ο οποίος διαγράφηκε ως γκιουλενιστής και διέφυγε στη Μυτιλήνη για να μην συλληφθεί.

Οι έξι Τούρκοι ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σε αντίπαλη σπείρα ανήκουν οι δράστες που αναζητούνται.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο 32χρονος φαίνεται να «πατούσε» και στις δύο αντίπαλες εγκληματικές οργανώσεις και διάλεξε «στρατόπεδο».

Με το πρόσχημα ότι θα τους βοηθούσε να ταξιδέψουν από Ελλάδα για Τουρκία, περίμεναν το σύνθημά του για να φύγουν, για αυτό επιβιβάστηκαν πρόχειρα και οι έξι στο αυτοκίνητο. Παράλληλα ο 32χρονος φέρεται να έδωσε το «σύνθημα» στους εκτελεστές να κινηθούν, στο τυφλό σημείο που είχαν επιλέξει για την εκτέλεσή τους.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή των θυμάτων βρέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα, στα οποία φαίνονταν κάποια τουρκικά μηνύματα, αλλά ήταν κλειδωμένα. Μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το ξεκλείδωμα και την ανάσυρση δεδομένων επικοινωνίας.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν λάβει καταθέσεις από τρεις αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που περιέγραψαν το αιματοκύλισμα, έδωσαν περιγραφές των δραστών και των οχημάτων που κινήθηκαν.

Δείτε επίσης