Ελλάδα

Πώς «έπιασαν» τους δύο Τούρκους για κατασκοπεία – Το χρονικό της δράσης τους με το drone

Οι δύο άντρες ανακρίθηκαν και από εξειδικευμένα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Πώς «έπιασαν» τους δύο Τούρκους για κατασκοπεία – Το χρονικό της δράσης τους με το drone
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην Κρατική Ασφάλεια, κρατούνταν και ανακρίνονταν όλη τη νύχτα από αξιωματικούς της υπηρεσίας και στελέχη της ΕΥΠ, οι δύο Τούρκοι μοτοσικλετιστές που συνελήφθησαν για κατασκοπεία, καθώς φέρονται να πετούσαν drone δίπλα στη ναυτική βάση στον Πόρο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης μπορεί την έρευνα -επισήμως- να την έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ωστόσο οι δύο άντρες ανακρίθηκαν και από εξειδικευμένα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Και αυτό γιατί η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως σοβαρή (σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Σάββατο σκοπός του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο αντιλήφθηκε drone να πετάει σε σημείο όπου απαγορεύεται, λόγω της ύπαρξης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και ενημέρωσε τους ανωτέρους του.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και το προσωπικό του στρατοπέδου δεν είδε μόνο το drone, αλλά και τους δύο ύποπτους άντρες που το πετούσαν.

Οι υπεύθυνοι του Πολεμικού Ναυτικού ενημέρωσαν την Αστυνομία, υπέβαλαν μήνυση και δόθηκαν αναλυτικές περιγραφές για τους δύο άντρες που ήταν οι χειριστές του drone και τις πινακίδες κυκλοφορίας των μηχανών τους, και οι οποίοι πρόλαβαν να εξαφανιστούν πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις και περίπολος της ναυτικής βάσης.

Στη συνέχεια, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και δόθηκαν στις αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας οι περιγραφές των δύο ανδρών και των μηχανών που επέβαιναν.

Δύο ημέρες μετά, χθες Δευτέρα, εντοπίστηκαν σε έλεγχο της αστυνομίας οι δύο Τούρκοι στη Μονεμβασιά.

Τα χαρακτηριστικά τους ήταν ίδια με τα χαρακτηριστικά που είχαν δοθεί από τους υπευθύνους του στρατοπέδου στον Πόρο.

Καθοριστικό ρόλο στην αναγνώρισή τους διαδραμάτισε το γεγονός ότι είχαν δοθεί αναλυτικές περιγραφές τους αλλά και οι πινακίδες κυκλοφορίας των μηχανών τους (BMW) και είχε σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Μόλις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι στην Αθήνα ότι έχουν εντοπιστεί οι δύο ύποπτοι Τούρκοι στη Μονεμβασιά, σήμανε συναγερμός.

Τελικά οι δύο άντρες συνελήφθησαν για κατασκοπεία, ενώ αμέσως στην έρευνα ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Κλιμάκιο της υπηρεσίας πήγε στην Μονεμβασιά και ανέκρινε τους δύο Τούρκους κατάσχεσε το drone και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία γίνονται φύλλο και φτερό, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς κατέγραφαν και σε ποιες άλλες περιοχές, είχαν παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε επίσης