Ελλάδα

Θρίλερ με τον θάνατο της 20χρονης Μαριάννας - Τσιμπήθηκε από μολυσμένο κουνούπι

Βρισκόταν σε υπερατλαντικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο για να πάρει το δίπλωμά της

Μαριάννα Τσίγκα, θάνατο της 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ερωτήματα έχουν προκύψει με τον θάνατο της 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού από την Κω. Η οικογένειά της έχει περάσει ένα πραγματικό Γολγοθά από τη στιγμή που η Μαριάννα Τσίγκα έφτασε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 20χρονη μετά τον απόπλου από λιμάνι της Ινδίας. Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από Κάϊρο το μαζί με ιατρικό συνοδό, σε ιδιωτική κλινική της Αττικής. Μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας το κορίτσι πέθανε με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως αιτία θανάτου ήταν η πολυοργανική αδυναμία. Μάλιστα όταν πήγε στο ιδιωτικό νοσοκομείο οι μικροβιολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν καμία λοίμωξη.

Η Μαριάννα Τσίγκα ήταν φοιτήτρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και βρισκόταν σε υπερατλαντικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο για να πάρει το δίπλωμά της.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδεινώθηκε η υγεία της (πιθανότατα από κάποια λοίμωξη ή μικρόβιο) ο πατέρας της την παρέλαβε από την Αμβέρσα και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, από το οποίο προκλήθηκαν πολλαπλά εγκεφαλικά.

Την Τετάρτη η κηδεία της 20χρονης

Εκεί αύριο Τετάρτη συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 20χρονη που έχασε τη ζωή της.

Η σορός της θα βρίσκεται στις 16.00 στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Ζηπάρι στην Κω, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 17.00.
Επίσης κλειστοί θα είναι αύριο Τετάρτη, οι παιδικοί σταθμοί Ζηπαρίου και Πυλίου σε ένδειξη πένθους την ημέρα της κηδείας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

Δείτε επίσης