Ελλάδα

Καιρός: «Πάμε σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel»-Τρομακτική πρόγνωση για την άλλη βδομάδα

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης «χτύπησε καμπανάκι» προειδοποίησης για τον καιρό την επόμενη βδομάδα

Καιρός: «Πάμε σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel»-Τρομακτική πρόγνωση για την άλλη βδομάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για την έλευση κακοκαιρίας την επόμενη εβδομάδα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, αφού ανέφερε πως πρώτα θα έχουμε ένα μικρό καλοκαιρινό «διάλειμμα» το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

«Θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα», είπε ο κ. Μαρουσάκης, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος η κακοκαιρία δεν θα έχει ίδια ένταση με τον Daniel, όμως φαίνεται πως θα φέρει και πάλι αρκετή βροχή στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε:

«Στην ίδια ένταση δεν θα είναι, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Τόνισε, ωστόσο, πως δεν θα καθίσει «για πολλές ημέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει το σύνολο της χώρας. Παρόλα αυτά όμως – και για την περιοχή της Θεσσαλίας – θα πέσει μεγάλος όγκος νερού».

Δείτε επίσης