Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων στη Θεσσαλία: Οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά μετά τις πλημμύρες

Δείτε φωτογραφίες με κατεστραμμένες σκεπές, ετοιμόρροπα κάγκελα και πλημμυρισμένα προαύλια στον Αλμυρό Βόλου

Άνοιγμα σχολείων στη Θεσσαλία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά το πέρας της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία που προκάλεσε φονικές πλημμύρες η Πολιτεία με άμεσες αντιδράσεις παλεύει για την επιστροφή των κατοίκων στην κανονικότητα.

Έπειτα από δύο εβδομάδες, ο Βόλος και συγκεκριμένα η περιοχή του Αλμυρού, ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 25/9. Ωστόσο, οι γονείς υπό τον φόβο των σοβαρών ζημιών που έχουν προκύψει στα κτίρια από την κακοκαιρία Daniel, βάζουν φρένο στην επιστροφή των παιδιών τους στις σχολικές αίθουσες.

Όπως μεταδίδει το Magnesianews.gr, γονείς βρέθηκαν την Πέμπτη 21/9 στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας παρέμβαση με έναν φάκελο γεμάτο φωτογραφίες από ταράτσες σχολείων που κατέρρευσαν, τάξεις που πλημμυρίζουν και προαύλια που μοιάζουν με λίμνες στην πρώτη βροχή.

Άνοιγμα σχολείων στη Θεσσαλία

«Αν και έγινε παρέμβαση και πήγε η περίφραξη 30 μέτρα πιο μακριά, οι γονείς ανησυχούν ακόμη για τα παιδιά, μην τυχόν ξεφύγουν από την προσοχή των εκπαιδευτικών τους και πάνω στο παιχνίδι κάποια κινηθούν προς το απαγορευμένο σημείο, πηδήξουν ίσως τα κάγκελα και βρεθούν σε βάθος 4-5 μέτρων τουλάχιστον», είπε ο κ. Μπίκος, επισημαίνοντας πως πέρυσι η στέγη του νηπιαγωγείου έσταζε και η παρέμβαση που έγινε ήταν να καθαριστούν τα λούκια… Εκπαιδευτικοί του σχολείου θα ζητήσουν από τον Δήμο να τοποθετηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας αλλά και να γίνουν παρεμβάσεις και στον εξωτερικό δρόμο προς το σχολείο, καθώς «έσπασε» μετά την πλημμύρα.

Άνοιγμα σχολείων στη Θεσσαλία

Ο αναβρασμός όμως των γονιών και η ανησυχία τους για την ασφάλεια των παιδιών τους δεν μένει μόνο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού σημειώνει πως υπάρχει μεγάλο θέμα με την αυλή του σχολείου, η οποία σε κάθε βροχή συγκεντρώνει νερό, με αποτέλεσμα να τοποθετείται μία σιδερένια ράμπα για να περάσουν τα παιδιά, ενώ γονείς μαθητών επεσήμαναν ότι εάν την Τρίτη, όπως λένε οι μετεωρολόγοι βρέξει, τότε θα πρέπει να πάρουν αγκαλιά τα παιδιά τους, να βουτήξουν μέχρι το γόνατο στα νερά για να τα βάλουν στο σχολείο.

Άνοιγμα σχολείων στη Θεσσαλία

Κι ενώ είχε αποφασιστεί και εξευρεθεί κονδύλι για να γίνει αντικατάσταση της στέγης, λόγω φόρτου εργασίας του εργολάβου, όπως επεσήμανε στο magnesianews.gr μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΔΣ, δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, από τον Δήμο ενημερώθηκαν ότι θα προβούν σε εργασίες αντικατάστασης των κεραμιδιών και σε άλλες συντηρήσεις, ώστε να βγει η χρονιά και το επόμενο καλοκαίρι να γίνει η ανακατασκευή.

Άνοιγμα σχολείων στη Θεσσαλία

«Υπάρχουν γονείς που είπαν ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, υπάρχουν άλλοι γονείς που είπαν ότι θα αλλάξουν σχολείο, υπάρχει φόβος, ανησυχία κι αυτό είναι πολύ έντονο», ανέφερε μέλος του Συλλόγου Γονέων, σημειώνοντας ότι μόλις την Τετάρτη το απόγευμα συνεργεία του Δήμου έκλεισαν την τρύπα.

Δείτε επίσης

βραδυνη, βραδυνη τησ κυριακησ, βραδυνη της κυριακης, «Η Βραδυνή της Κυριακής», «Η Βραδυνή», Βραδυνή της Κυριακής, εφημερίδα, Εγκυρότητα, Αξιοπιστία, Έρευνες, Ρεπορτάζ, Θέματα, Συνεντεύξεις, Άρθρα, Αποκαλύψεις, εφημερίδα, 100 χρόνια ενημέρωση, Ιστορική εφημερίδα, Ελλάδα