Ελλάδα

ΑμΕΑ καταγγέλλει οδηγό του ΟΑΣΑ για τη συμπεριφρά του - Δείτε βίντεο

«Δεν έχεις βοηθό ρε;» και «τότε γιατί βγαίνεις; Να μην βγαίνεις», ακούγεται να λέει ο οδηγός, που η συμπεριφορά του έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων

Οδηγός ΟΑΣΑ, ΑμΕΑ, Βίντεο, TikTok,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Άτομο με αναπηρία έκανε μία σοβαρή καταγγελία, μέσω του Tik Tok, αναφέροντας την προσπάθειά του να μπει σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ αλλά και τις ατάκες του οδηγού που προκαλούν… συζήτηση.

Στο βίντεο που ανέβασε το άτομο με αναπηρία στο Tik Tok, φαίνεται ότι το λεωφορείο σταματά αλλά δεν κατεβαίνει η ειδική ράμπα για τα ΑμΕΑ.

Ο άνθρωπος πλησιάζει με το αναπηρικό του καροτσάκι στη μπροστινή πόρτα του λεωφορείου, με τον οδηγό να ακούγεται να του λέει «δεν έχεις βοηθό ρε;». Όταν του απαντάει αμήχανα «όχι, βγαίνω μόνος μου», ο οδηγός ακούγεται να απαντάει «τότε γιατί βγαίνεις; Να μην βγαίνεις».

Αφού τελικά ο οδηγός του λεωφορείου τον βοήθησε να ανέβει στο λεωφορείο, επιμένει στα προσβλητικά του λόγια, λέγοντας «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…».

Δείτε το βίντεο

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τον χρήστη του Tik Tok να τονίζει σε σχόλιό του πως «έχω αποκρύψει τον οδηγό και το δρομολόγιο, επειδή ο σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα, και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό».

Δείτε επίσης