Ελλάδα

Χανιά: «Εγώ έχω δώσει περίπου 20.000 ευρώ για επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω αποκτήσει»

Ξεσπά 39χρονη γυναίκα που καταγγέλλει το κύκλωμα για 4 εικονικές εμβρυομεταφορές

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών, Χανιά, Κρήτη,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος που εμπορευόταν βρέφη στα Χανιά της Κρήτης, με πρωταγωνιστές οκτώ άτομα εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν προφυλακιστεί, οι καταγγελίες συνεχίζονται από γυναίκες που λαχταρούσαν να αποκτήσουν παιδιά.

Μία από αυτές κατήγγειλε σήμερα ότι το κύκλωμα στα Χανιά, την υπέβαλλε σε επτά εξωσωματικές εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εικονικές εμβρυομεταφορές χωρίς να μπορέσει να αποκτήσει παιδί και έχοντας πληρώσει περισσότερα από 20 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για 39χρονη γυναίκα σήμερα η οποία είχε απευθυνθεί στην Κλινική των Χανίων για να αποκτήσει παιδί με την μέθοδο της εξωσωματικής από την ηλικία των 32 χρόνων.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στον ΑΝΤ1, η Ελένη ήταν 32 ετών όταν άρχισε τις προσπάθειες να μείνει έγκυος στην συγκεκριμένη κλινική των Χανιών. Σήμερα, επτά χρόνια μετά, μετρά επτά αποτυχημένες υποβοηθούμενες επεμβάσεις και 4 εικονικές – όπως καταγγέλλει- εμβρυομετοφορές, από τα προφυλακισμένα μέλη της κλινικής.

Όταν έμαθε ότι οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ εντόπισαν 3 εκατομμύρια ευρώ σε επτά off shore εταιρίες, τις οποίες φέρεται να διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της κλινικής, η γυναίκα ξέσπασε.

"Εγώ έχω δώσει περίπου 20.000 ευρώ για επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω αποκτήσει. Είχαν κάνει τέσσερις εικονικές εμβρυομεταφορές και έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς καν να μου έχουν βάλει έμβρυα".

Την Τετάρτη, παρουσία εκπροσώπου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ολοκληρώθηκε η μεταφορά του γενετικού υλικού από την κλινική, στο Γενικό Νοσοκομείου Χανίων.

Η Εθνική Αρχή θα επιτρέψει πρόσβαση στο γενετικό υλικό

Η Μαρία Παπαδάκη, δικηγόρων θυμάτων κλινικής, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι, «η Εθνική Αρχή θα επιτρέψει μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να υπάρχει πρόσβαση στο γενετικό υλικό εκείνοι που είχαν δώσει υλικό στην κλινική».

Περισσότερες από 200 γυναίκες που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί να καταθέσουν, αναρωτιούνται αν το γενετικό τους υλικό ήδη μεταφέρθηκε σε άλλα ζευγάρια που ήταν πελάτες της κλινικής.

«Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί, δηλαδή αν δικό μου γενετικό υλικό, μαζί γονιμοποιημένο με το σπέρμα του συζύγου, είτε και με άλλο, δεν ξέρω τι αλχημείες μπορούσαν να κάνουν, δεν θα το μάθουμε ποτέ αν έχει μεταφερθεί σε άλλη γυναίκα», δήλωσε θύμα της κλινικής.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Αυγούστου κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο φερόμενος εγκέφαλος της υπόθεση μαιευτήρας γυναικολόγος, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Δείτε επίσης