Ελλάδα

Μαριάννα Τσίγκα: Οι γονείς περιμένουν τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις

Ποια συμπτώματα εμφάνισε η 20χρονη δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού που πέθανε στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι

Μαριάνα Τσίγκα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έξι ημέρες μετά τον θάνατο της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα, δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, τα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο της παραμένουν.

Οι γονείς που κήδεψαν το κορίτσι τους πριν από δύο ημέρες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αναμένοντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Τα στοιχεία που μέχρι τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά και την ιατροδικαστική εξέταση, δείχνουν ότι η 20χρονη δόκιμος που έφυγε από την ζωή στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι, είχε τσιμπηθεί από μολυσμένο κουνούπι που της προκάλεσε λοιμώδη εγκεφαλίτιδα.

Η Μαριάννα Τσίγκα, με καταγωγή από την Κω, ξεκίνησε τον Αύγουστο το εκπαιδευτικό της ταξίδι, όπως προβλέπεται, σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο. Ξαφνικά, όμως, αισθάνθηκε αδιαθεσία και καθώς το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι του Σουέζ κρίθηκε σκόπιμο να κατέβει από το πλοίο συνοδευόμενη από ιατρικό προσωπικό, με ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας και να επιστρέψει στην Αθήνα, μέσω της Αιγύπτου.

Εξανθήματα και πρήξιμο στα άκρα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στις 2 Σεπτεμβρίου, η 20χρονη είχε πονοκεφάλους και είχε ήδη εμφανίσει εξανθήματα και πρήξιμο στα χέρια και στα πόδια. Οι γιατροί καταφέρνουν να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας της, σε έναν βαθμό, αλλά δεν εντοπίζουν τα αίτια των συμπτωμάτων.

Δώδεκα ημέρες μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, η νεαρή πέφτει σε κώμα και οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την κρατήσουν στη ζωή. Για τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον Alpha, με μηχανική υποστήριξη λειτουργούν μόνο οι καρδιά και οι πνεύμονες και τελικά στις 17 Σεπτεμβρίου φεύγει από τη ζωή.

Οι γονείς της 20χρονης αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της κόρης τους, η οποία έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

Δείτε επίσης