Ελλάδα

Μπαράζ προειδοποιητικών μηνυμάτων 112 για την κακοκαιρία - SOS για την Φθιώτιδα

Φόβοι για μεγάλο όλο νερού στις περιοχές της Φθιώτιδας - Στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας Κεντρική Ελλάδα και Θεσσαλία

Μπαράζ προειδοποιητικών μηνυμάτων 112 για την κακοκαιρία - SOS για την Φθιώτιδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα με επίκεντρο την Κεντρική Ελλάδα και την Θεσσαλία. Ήδη έχουν σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα του 112 στους κατοίκους περιοχών.

Ήδη, από το μεσημέρι της Κυριακής, έχουν σταλεί προειροποιητικά μηνύματα του «112» στους κατοίκους της Φθιώτιδας, Θεσσαλίας, Σποράδων και Βόρειας Εύβοιας, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται να πέσει στη Φθιώτιδα, η οποία θα δεχθεί 200 χιλιοστά βροχής σε διάστημα τριών ημερών. Οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Τρίτη και η Τετάρτη (26-27/09), όπως και οι επόμενες μέρες χωρίς ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα τόσο έντονα.

Ξεκίνησε σταδιακά η μεταβολή του καιρού από την Ήπειρο:

Αντίστοιχα έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές όπου εστάλησαν τα μηνύματα του «112», με την Φθιώτιδα όμως να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας είναι που κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη από την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» το πρηγούμενο διάστημα εντός του Σεπτεμβρίου. Ο κίνδυνος έγκειται στο ότι ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας έχει φτάσει πολύ ψηλά και υπάρχουν φόβοι ότι το έδαφος θα έχει μηδενική δυνατότητα απορρόφησης νερού.

Πιο συγκεκριμένα, προειδοποιητικό μήνυμα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα φέρει η νέα κακοκαιρία από αύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων τεσσάρων περιοχών. Το μήνυμα εστάλη σε Θεσσαλία, Σποράδες, Φθιώτιδα και Βόρεια Εύβοια.

Κακοκαιρία - Κοζάνη: «Ήχησε» το 112 για επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Το μήνυμα προς πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης αναφέρεται σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Μηνύματα 112, νέα κακοκαιρία, νέο κύμα κακοκαιρίας, νέα κακοκαιρία κεντρική Ελλάδα, ακραία καιρικά φαινόμενα

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επείγουσα ειδοποίηση στη Λάρισα:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες τις 25-09-2023 και τα επόμενα δύο 24ωρα στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών»

Δείτε το μήνυμα:

μήνυμα 112 κακοκαιρία Λάρισα, μήνυμα 112 κακοκαιρία, 112 κακοκαιρία στην Λάρισα, νέα κακοκαιρία Θεσσαλία, προειδοποίηση ΕΜΥ για νέα κακοκαιρία

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στην Εύβοια

Το προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε ως προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από τα ξημερώματα της Δευτέρας 25/09 και για τα επόμενα δύο 24ωρα.

Δείτε επίσης