Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Νέα επικαιροποίηση των επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

Μεγάλος όγκος βροχής σε Θεσσαλία, Σποράδες, Δυτική Μακεδονία, Στερεά και Βόρεια Πελοπόννησος

Κακοκαιρία, Θεσσαλία,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η κακοκαιρία Elias τρεις εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, ήδη έχει ξεκινήσει την επέλαση της στον Ελλαδικό χώρο με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Η ΕΜΥ με νέο έκτακτο δελτίο επικαιροποίησης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, κάνει λόγο για έντονες βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη. Το βασικός χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας Elias θα είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, καθώς επίσης χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για τα έκτακτα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Αύριο, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι, στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία, Θεσσαλία, ΕΜΥ,

Κακοκαρία Daniel, Απεγκλωβισμός,

Δείτε επίσης