Ελλάδα

Σχολεία: Άμεσες προσλήψεις ειδικού προσωπικού για την παράλληλη στήριξη

Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι μεγάλο σε ολόκληρη τη χώρα, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέριμνα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά

Σχολεία: Άμεσες προσλήψεις ειδικού προσωπικού για την παράλληλη στήριξη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με την αγωνία ζουν γονείς χιλιάδων παιδιών οι οποίοι, με το άνοιγμα των σχολείων, καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό για την παράλληλη στήριξη των παιδιών τους.

Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι μεγάλο σε ολόκληρη τη χώρα, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέριμνα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, και σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, θα προσληφθούν άμεσα εκπαιδευτικοί και νοσηλευτές με στόχο να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο θα προσληφθούν 7.300 αναπληρωτές και άλλοι 2.700 τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, το ειδικό προσωπικό φέτος είναι κατά 3.500 άτομα λιγότερο από πέρυσι που πάλι αναφέρονταν ελλείψεις της τάξης έως και του 50%.

«Πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο»

Όπως σημειώνουν γονείς παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, οι μαθητές πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο τους, ωστόσο πολλές φορές, ελλείψει της παράλληλης στήριξης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μάθημα.

«Ανάλογα με το ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορεί να ανταποκριθεί».

Όπως καταγγέλλουν, το προσωπικό για την παράλληλη στήριξη, εκτός του είναι μειωμένο, φτάνει στα σχολεία πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Έρχονται στη β’ φάση, μπορεί Οκτώβριο, Νοέμβριο και πιο μετά».

Δείτε επίσης