Ελλάδα

Κακοκαιρία Εlias: Μπαράζ μηνυμάτων «112» για περιορισμό μετακινήσεων

Οι περιοχές που θα «χτυπηθούν» με ισχυρές βροχές και χαλάζι – Δείτε LIVE την εξέλιξη του φαινομένου

Κακοκαιρία Εlias: Μήνυμα «112» σε Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κακοκαιρία Elias: Νέα μηνύματα 112 εστάλησαν σήμερα, Τρίτη (26/09) σε Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Καρδίτσα, όπως και σε περιοχές της Πελοποννήσου, καθώς το φαινόμενο της κακοκαιρίας θα πλήξει τις εν λόγω περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το μήνυμα προς τους πολίτες αναφέρεται σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τις επόμενες 24 ώρες από τις 16.00 το μεσημέρι και καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων καθώς και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Δείτε παρακάτω σε διαδραστικό χάρτη LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Elias: Το τελευταίο επικαιροποιημένο έκτακτο καιρικό δελτίο

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δείτε επίσης