Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Εστάλη κατά λάθος μήνυμα «112» και στην Αττική

Σε εγρήγορση και επαγρύπνηση ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία Elias, με κατοίκους περιοχών της Αττικής να λαμβάνουν-λανθασμένα- προειδοποίηση

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα «112» και στην Αττική! «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα από το 112 εστάλη και στους κατοίκους περιοχών της Αττικής περίπου στις 16:30 της Τρίτης (26/09) για τα πολύ έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα «112» και στην Αττική! «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, κατά λάθος εστάλη και σε κατοίκους περιοχών της Αττικής.

Μήνυμα «112» και σε Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, νέα μηνύματα "112" εστάλησαν σήμερα, Τρίτη (26/09) σε Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, καθώς το φαινόμενο της κακοκαιρίας θα πλήξει τις εν λόγω περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το μήνυμα προς τους πολίτες αναφέρεται σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τις επόμενες 24 ώρες από τις 16.00 το μεσημέρι και καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων καθώς και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ο κρατικός μηχανισμός, έτσι και αλλιώς, είναι σε επιφυλακή εδώ και 48 ώρες, ενώ-σημειώνεται πως- μηνύματα από το 112 έχουν λάβει από τη Δευτέρα (25/09) οι κάτοικοι σε Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια.

Κακοκαιρία Elias: Το τελευταίο επικαιροποιημένο έκτακτο καιρικό δελτίο

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δείτε επίσης