Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Κλειστά τα σχολεία σε Ωρωπό και Φυλή

Στις σχολικές μονάδες των υπολοίπων περιοχών της Αττικής τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά

Κακοκαιρία Elias, βροχές, καταιγίδες, Αττική, σχολεία, Ωρωπός, Φυλή, μαθήματα, κλειστά σχολεία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη (27,09), τα σχολεία στον Δήμο Ωρωπού και Φυλής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Αττική.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Φυλής ανακοινώνεται πως νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δεν θα λειτουργήσουν.

Με αντίστοιχη ανάρτηση, ενημέρωσε τους πολίτες και ο Δήμος Ωρωπός, όπου σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη κλείνουν σήμερα όλα τα σχολεία (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ειδικά σχολεία, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Κακοκαιρία Elias: Ανοιχτά τα σχολεία στην υπόλοιπη Αττική

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο MEGA ανακοίνωσε πως τα σχολεία της Περιφέρειας θα ανοίξουν κανονικά, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά της ΕΜΥ για την έκβαση της κακοκαιρίας Elias τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα μεταφερθούν εκτός λεκανοπεδίου.

Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι.

«Υπήρχε μια σκέψη, γιατί ήταν έντονη η βροχόπτωση, οι τελευταίες όμως προβλέψεις δείχνουν ότι το φαινόμενο εξασθενεί, άρα δεν υφίσταται θέμα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Από εκεί και πέρα μπορεί ο κάθε δήμαρχος να πάρει, επειδή γνωρίζει καλύτερα τις περιοχές, την απόφαση αν θα ανοίξει ή όχι κάποιο σχολείο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης