Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Στο νοσοκομείο Βόλου εγκλωβισμένοι ασθενείς-Έμειναν χωρίς οξυγόνο

Ολόκληρη η πόλη του Βόλου βυθίστηκε στο σκοτάδι από τις 20:30 που έγινε ολική διακοπή

Κακοκαιρία Elias, Βόλος, Εγκλωβισμένοι, Ασθενείς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εθελοντές κατέβαλλαν το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023 υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου ασθενείς που έμειναν χωρίς οξυγόνο εξαιτίας της διακοπής ρεύματος στην πόλη, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Εlias.

Ολόκληρη η πόλη του Βόλου, έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Συγκεκριμένα, με την τάση της ηλεκτροδότησης για πολλή ώρα να «τρεμοπαίζει» σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, λίγο μετά τις 20:30 έγινε ολική διακοπή.

Εθελοντές επιχείρησαν για τη μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου

Εθελοντές προσπάθησαν να μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Βόλου ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια και άλλα προβλήματα υγείας, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς οξυγόνο και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Την ίδια ώρα όλοι οι υποσταθμοί της ΔΕΗ που βρίσκονται σε υπόγεια κτηρίων έχουν πλημμυρίσει.

Κόσμος αναζητά απελπισμένα βοήθεια για μεταφορά του στο νοσοκομείο, από τη Νέα Ιωνία, τη Μακρινίτσα, το Διμήνι, την Άλλη Μεριά.

Ποτάμια οι δρόμοι

Η προσέγγιση γίνεται με μεγάλη δυσκολία και με τεράστια καθυστέρηση μόνο στη Νέα Ιωνία, γιατί οι δρόμοι είναι ποτάμια.

Ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του στην πολύπαθη συνοικία Νέο Δέλτα. Το ένα μέλος της οικογένειας, λόγω αναπηρίας, δεν μπορούσε να μετακινηθεί για να σωθεί από το πλημμυρισμένο σπίτι και ευτυχώς παρενέβη έγκαιρα η Πυροσβεστική.

Δείτε επίσης