Ελλάδα

Αρναούτογλου για Μαγνησία: Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί τόσο από κακοκαιρία

30 φορές πάνω από το μέσο όρο ο όγκος βροχής που έχει πέσει τον Σεπτέμβριο στη Μαγνησία

Αρναούτογλου για Μαγνησία: Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί τόσο από κακοκαιρία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κακοκαιρία Elias: Μετά το φονικό και σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, το νέο κύμα ήρθε να «αποτελειώσει» τη Μαγνησία, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου να αναδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος παραθέτει δεδομένα που δείχνουν ότι ο Βόλος δέχτηκε μέσα τον Σεπτέμβριο, που δεν έχει τελειώσει ακόμη ποσότητα νερού που είναι περίπου 30 φορές από τον μέσο όρο – και ακόμη ο μήνας δεν έχει τελειώσει, με ό, τι και αν συνεπάγεται αυτό!

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Στην ανάρτησή του εξηγεί πως «το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα / τετ. μέτρο και τα 1.000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ μέτρο και αν… Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο!».

Δείτε επίσης